Sport

Nogomet, Liga prvaka

LP: Očekivani poraz Dinama, Mandžukić strijelac u pobjedi Juventusa

LP: Očekivani poraz Dinama, Mandžukić strijelac u pobjedi Juventusa

U skupini H nogometaši Dinama su pretrpjeli i peti poraz izgubivši u Maksimiru od Lyona sa 0-1. Strijelac jedinog gola bio je Alexandre Lacazette u 72. minuti.

Ovim porazom Dinamo je izgubio i teoretske izglede za nastavak igranja u europskim kupovima na proljeće. Ostao je posljednji bez bodova, dok treći Lyon sada ima sedam bodova. Osim što nije osvojio niti bod, Dinamo nije postigao niti jedan pogodak u Ligi prvaka ove sezone.

U drugoj utakmici ove skupine Juventus je kao gost svladao Sevillu sa 3-1 i tako osigurao prolazak u osminu finala. Treći pogodak za Juventus postigao je hrvatski napadač Mario Mandžukić u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Kolo prije kraja natjecanja Juventus je vodeći sa 11 bodova, druga Sevilla ima 10, Lyon je treći sa sedam, a Dinamo posljednji bez bodova. Dinamo će u posljednjem kolu 7. prosinca gostovati kod Juventusa u Torinu, dok će Lyon i Sevilla u međusobnom susretu u Francuskoj odlučivati koji će se sastav pridružiti talijanskom prvaku u osmini finala iz ove skupine, a koji će europski put nastaviti u Europskoj ligi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.