Sport

Nogomet, Premiership

Conteovo čudovište: Chelsea utrpao pet komada Evertonu

Conteovo čudovište: Chelsea utrpao pet komada Evertonu

Antonio Conte je stvorio čudovište. Da, svi se možemo složiti s time nakon utakmice Chelseaja i Evertona u kojoj su plavci slavili s uvjerljivih 5:0!

U toj se utakmici najbolje vidjela razlika koju je Conte donio Chelseaju u odnosu na Josea Mourinha. I s prednošću od 5:0 Chelsea se nije povukao, nego je do samoga kraja napadao i pritiskao protivnika - potpuno suprotna filozofija Chelseaja u odnosu na prethodne godine.

U utakmici je briljirao Eden Hazard koji je postigao dva krasna pogotka, a utakmica nije prošla ni bez pogotka Diega Coste. Ne samo da se upisao u strijelce, nego je španjolski napadač odigrao svih 90 minuta unatoč prekršaju kojeg je pretrpio u osmoj minuti igre. Startao je na njega oštro Sheamus Coleman, a koliko je grozan bio prekršaj svjedoči i činjenca da mu je krv probila i čarapu.

Hazard je u 19. minuti postigao svoj prvi pogodak. Potegnuo je s lijeve strane kaznenog prostora u donji kut Stekelenburgovog gola. Asistirao mu je Diego Costa. Samo 70 sekundi kasnije Marcos Alonso je povećao prednost na 2:0. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu Chelseaja.

Diego Costa se pobrinuo da Chelsea na poluvrijeme ode s tri pogotka prednosti, a zabio je u 42. minuti nakon dodavanja Nemanje Matića.

Još jedan krasan pogodak Hazard je postigao u 56. minuti, a konačnih 5:0 je postavio Pedro devet minuta kasnije.

Plavci su tako i petu utakmicu u nizu završili bez primljenog pogotka.
Chelsea je ovom pobjedom skočio na vodeće mjesto u prvenstvu s bodom više od Manchester Cityja. Ipak, sve se može promijeniti u nedjelju kada svoje utakmice igraju Arsenal i Liverpool.

Goal.com/eZd

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.