Sport

Nogomet, Liga prvaka

LP: Kovačić spasio bod Realu u Varšavi

LP: Kovačić spasio bod Realu u Varšavi

Nogometaši Real Madrida ispustili su vodstvo 2-0 iz prvog poluvremena dvoboja protiv Legije pred praznim tribinama stadiona u Varšavi, dopustili domaćoj momčadi da povede 3-2, da bi hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić svojim drugim pogotkom u Ligi prvaka za 'kraljevski klub' ipak donio bod gostima.

Real je pogocima Balea (1) i Benzeme (35) imao veliku prednost koju je Legia uspjela smanjiti u 40. minuti golom Odjidja-Ofoea. Potpuni preokret donijeli su Radović (58) i Moulin (83), da bi u 85. minuti Mateo Kovačić nakon dodavanja Carvajala, pogodio s ruba kaznenog prostora donji desni kut Legijinih vrata za konačnih 3-3.

Tako se Real nije uspio već sada pridružiti Borussiji Dortmund koja je minimalnom pobjedom 1-0 na domaćem terenu nad Sportingom osigurala mjesto u osmini finala. Sporting može ugroziti Real, pogotovo uspije li u sljedećem kolu svladati Madriđane u Lisabonu.

Odličnu partiju je u dresu Juventusa pružio Mario Mandžukić, iako je ostao bez pogotka. Mandžukić je odigrao svih 90 minuta, a Gonzalo Higuain je krivac što se hrvatski reprezentativac nije upisao među asistente, kad je u 39. minuti pripremio Argentincu čistu priliku. Međutim, Higuain je promašio nebranjena vrata i ostao na pogotku iz kaznenog udarca u 13. minuti. Olympique je kaznio promašaje domaće momčadi u 85. minuti, kad je Corentin Tolisso pogodio za 1-1 i donio bod momčadi iz Lyona te spriječio Juventus da zajedno sa Sevillom osigura osminu finala.

Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić sačuvao je svoju mrežu u dvoboju s moskovskim CSKA u kojem je Monaco svladao goste s uvjerljivih 3-0. Ruse je načeo Germain (13), a dotukao Radamel Falcao (29, 41) s još dva pogotka u prvom poluvremenu. Monaco je vodeća momčad skupine E, a na drugo se mjesto probio njemački Bayer koji je svladao Tottenham na Wembleyju s 1-0 zahvaljujući pogotku slovenskog reprezentativca Kevina Kampla (65). Bilo je to drugo domaćinstvo Spursa na Wembleyju i njihov drugi poraz, jer su na legendarnom stadionu izgubili i od Monaca.

U skupini G Leicester je osvojio bod u Kopenhagenu, ali još nije osigurao prolaz. Porto je osvojio velika tri boda zahvaljujući minimalnoj domaćoj pobjedi 1-0 nad Club Bruggeom. Silva je bio strijelac pogotka koji je Portugalce gurnuo na drugo mjesto s dva boda prednosti pred Kopenhagenom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.