Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Mandžukić zabio prvi gol sezone

Serie A: Mandžukić zabio prvi gol sezone

Mario Mandžukić napokon je dočekao prvi gol u Serie A ove sezone. Zabio je hrvatski napadač u 10. kolu Serie A za vodstvo Juventusa protiv Sampdorije 1:0. Na kraju je stara dama slavila s uvjerljivih 3:1.

Igrala se 4. minuta kada je Cuadrado ubacio, a Mandžukić nije imao težak zadatak te je glavom ubacio loptu u mrežu za 1:0. U 9. minuti stara dama je udvostručila vodstvo, a zabio je Chiellini nakon asistencije Pjanića .

U 28. minuti iz dobre situacije zaprijetio je Higuain, ali pucao je pokraj gola. Samo tri minute kasnije priliku je na drugoj strani imao Budimir čiji udarac brani Neto. Na novu su priliku gosti čekali do 57. minute kada su ju i iskoristili te preko Schicka smanjili na 2:1 nakon greške Chiellinija. Ipak, samo osam minuta kasnije mirniju završnicu staroj dami omogućio je golom za 3:1 Pjanić. U 87. minuti drugi put u strijelce se upisao Chiellini, ovog puta nakon asistencije Cuadrada. Mandžukić je igrao cijelu utakmicu, Pjanić do 82. minute.

Roma je na krilima Edina Džeke dobila Sassuolo 3:1. Domaćin je poveo u 12. minuti preko Cannavara, no nakon toga vučica je preuzela kontrolu igre, ali samo nedostatak sreće je sačuvao mrežu domaćina netaknutom u prvih 45 minuta. U 43. minuti Džeko je u sjajnoj prilici sa samo nekoliko metara pogodio okvir gola.

No, zato u 57. minuti Džeku nije ništa moglo zaustaviti da zabije deveti gol sezone. Sjajno ga je proigrao Salah, a on je rutinirano zabio za 1:1. Bh. napadač je u 76. minuti donio potpuni preokret Romi kada je zabio s bijele točke za 2:1. Pitanje pobjednika riješeno je samo dvije minute kasnije kada je za 3:1 zabio Nainggolan.

Lazio je razbio Cagliari 4:1. Već u 6. minuti Keita je zabio na asistenciju Lulića. Pitanje pobjednika je golovima u 23. i 28. minuti riješio Immobile. Za 4:0 zabio je Anderson u 79. minuti, a poraz gostiju autogolom u završnici ublažio je Wallace.

Marko Rog i Ivan Strinić s klupe su gledali pobjedu Napolija 2:0 protiv Empolija. Pobjedu domaćinu donijeli su Mertens u 51. i Chiriches u 81. minuti.

Mauro Icardi bio je spasitelj Intera koji je Giuseppe Meazzi s 2:1 dobio Torino. Nerazzurri su poveli preko Icardija u 35. minuti, no gosti su uzvratili preko Belottija u 63. Ipak, Icardi se drugim golom u 88. minuti pobrinuo da bodovi ostanu u Milanu.

Brozović je igrao cijelu utakmicu, a Perišić je ostao na klupi.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.