Sport

Engleski Liga kup

Liga kup: Bilić izbacio Chelsea

Liga kup: Bilić izbacio Chelsea

Večeras su odigrane još tri utakmice osmine finala engleskog Liga kupa, a plasman u četvrtfinale izborili su West Ham, Southampton i Manchester United.

Slaven Bilić ušao je u ovaj dvoboj s vrlo snažnim sastavom, dok je Antonio Conte prilično promijenio svoju momčad. Tako u početnom sastavu Chelseaja nije bilo čak sedam igrača koji su tijekom vikenda od prve minute sudjelovali u prvenstvenoj pobjedi nad Man. Unitedom. Na vratima gostiju tako se našao Asmir Begović , dok je na klupi ostao bivši vratar Dinama - Eduardo. Čekićari su do vodstva stigli u 11. minuti. Noble je ubacio s lijeve strane, Kouyate nadvisio Terryja u skoku, te s gotovo 15 metara glavom matirao Begovića.

West Ham je igrao vrlo dobro u prvom dijelu. Napadali su nogometaši Slavena Bilića, a preko Antonija i Lanzinija mogli do odmora postići još koji pogodak. U 37. minuti izravno je iz slobodnog udarca pokušao i Payet , no Begović je bio spreman. Asmir Begović na mukama je bio i u 43. minuti, no reprezentativni vratar BiH krajnjim je naporom zaustavio dalekometni pokušaj Obianga . Chelsea je najbolju prigodu u prvom dijelu imao u 45. minuti; Oscar je idealno poslužio Batshuayija , no belgijski je napadač s osam metara tukao preko gola. Samo koji trenutak kasnije opasan je bio i Oscar , ali lopta je prošla pored gola.

West Ham je odlično otvorio i nastavak susreta. Prvo je Antonio pripremio zicer za Payeta koji nije najbolje primio loptu, tako da mu je Begović na vrijeme skratio kut i obranio njegov udarac. No, već u nastavku iste akcije Fernandes je zabio za 2:0. Tako preciznim i prizemnim udarcem lijevom nogom s 18 metara povisio vodstvo čekićara. Pojačavao je West Ham ritam utakmice, Noble je u 52. minuti iz daljine snažno tukao, ali lopta je prohujala pored vratnice.

Chelsea je u nastavku drugoga dijela preuzeo inicijativu i prijetio, no na vratima West Hama siguran je bio Randolph. Gosti su najbliže pogotku bili u 80. minuti kada je Hazard snažnim udarcem pogodio vratnicu. S druge strane Ayew je zaprijetio glavom, lopta je prošla pored vratnice. Pokušavao je Chelsea sa svih strana doći do pogotka; Diego Costa je opasan bio nogom, Terry glavom, ali rezultat se nije mijenjao. Sve do četvrte minute sudačke nadoknade kada je Cahill iz velike gužve zabio za konačnih 2:1.

West Ham - Chelsea 2:1 (Kouyate 11, Fernandes 48 / Cahill 90)
Southampton - Sunderland 1:0 (Boufal 66)
Man. United - Man. City 1:0 (Mata 55)

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.