Sport

FC Barcelona

MSN slavi dvije godine! A iza sebe imaju "ludu" statistiku

MSN slavi dvije godine! A iza sebe imaju

Prije točno dvije godine, 25. listopada 2014. Lionel Messi, Luis Suarez i Neymar su odigrali prvu utakmicu zajedno u Barceloni.

Popularni MSN je po prvi puta zajedno istrčao na travnjak u Clasicu protiv Real Madrida, a iako je Neymar postigao pogodak, Barca je poražena s 1:3.

Međutim, poraz na samom početku nije zaustavio MSN. Štoviše, od tada su Messi, Suarez i Neymar postali najubojitiji trojac na svijetu. U razdoblju od točno dvije godine, Barcelona je postigla 367 pogodaka u svim natjecanjima, a 264 su zabili ili Lionel Messi, Neymar ili Luis Suarez.

Sva trojica su u istoj utakmici zabijali 16 puta - odnosno ukupno 72 pogotka.

Barca je dobila 81.3% svih utakmica u kojima su od prve minute zaigrali Messi, Suarez i Neymar, a u Ligi prvaka su postigli 83.3% svih pogodaka - 50 od ukupno 60.Od 25. listopada 2014. godine samo su Real Madrid (296) i PSG (270) postigli više pogodaka od MSN-a u svim natjecanjima među zemljama pet najjačih europskih liga.

Najviše je pogodaka od trojice napadača Barcelone postigao Lionel Messi - 104, slijedi ga Suarez s 94, a Neymar je pridonio sa 66 pogodaka. Suarez je najbolji asistent MSN-a sa 48 asistencija, Messi ima 47, a Neymar 34.

Ukupno gledajući, 229 pogodaka je MSN postigao u La ligi, 61 u Kupu kralja, a 60 u Ligi prvaka. Još šest su dali u domaćem superkupu, šest na klupskom svjetskom prvenstvu, a tri u europskom superkupu.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.