Sport

Košarka, A-1 liga

Funcuti se nabrijavaju na pobjedu u Višnjiku

Funcuti se nabrijavaju na pobjedu u Višnjiku

Startalo je prvenstvo u A-1 ligi košarkaša. Igrači trenera Matulovića sinoć su slavili u Rijeci protiv Kvarnera unatoč katastrofalnom šutu za tri (0/18!) rezultatom 72-77, a već u petak 14. listopada na Višnjiku dočekuju ove sezone bitno osnaženu momčad GKK Šibenika.

Šibenčani su također slavili u 1. kolu i to na vrućem terenu u Sinju gdje su bili bolji od Alkara rezultatom 81-89 i euforija u Šibeniku je već krenula. Pojačani bivšim kapetanom Zadra Ivom Ivanovom, zatim Turčinom Turkilymazom, Ivanom Siriščevićem, Miralemom Haliloviće, ostankom Tea Petanija, Šibenčani s pravom računaju na dobar plasman u hrvatskom prvenstvu.

Iako Šibenčani ne pamte kad su zadnji put slavili u Zadru, euforična navijačka skupina Funcuti uvjerena je kako je stigao trenutak da se dugogodišnja negativna tradicija napokon prekine.

Stoga su jutros u Šibeniku pokraj spomenika Draženu Petroviću osvanuli transparenti s natpisom "Vrime je da padnu u Zadru".

S druge strane, nakon tri teška poraza u ABA ligi (Budućnost, C.Zvezda i Cedevita), Udruga navijača Tornado za petak u 16 sati organizira prosvjed na Narodnom trguu kojem će tražiti ostavke odgvornih u klubu, a nakon korteom će se uputiti u Krešin dom na susjedsk derbi Zadra i Šibenika.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti