Sport

Košarka, NBA

NBA predsezona: Real Madrid svladao Oklahoma City

NBA predsezona: Real Madrid svladao Oklahoma City

U pripremnoj utakmici odigranoj u ponedjeljak navečer u Madridu košarkaši Reala svladali su Oklahoma City Thunder sa 142-137 u produžetku do kojeg je domaća momčad stigla na nevjerojatan način, nakon što je gubila 20 razlike u drugoj četvrtini.

Naime, Oklahoma City je u posljednjih 14 sekundi regularnog dijela ušao s pet koševa prednosti (126-121) da bi četiri sekunde prije završetka Domantas Sabonis faulirao Andresa Nocionija na šutu za tricu. Argentinac je pogodio prva dva slobodna bacanja za 123-126, namjerno promašio treće, a odbijenu loptu je Rudy Fernandez uspio u padu proslijediti do Sergija Llulla koji je pogodio otvorenu tricu za produžetak.

U dodatnih pet minuta domaća momčad je nadigrala goste. Utakmica je igrana u sklopu NBA Global turneje, a igralo se po NBA pravilima. Jaycee Carroll je s 24 koša bio najefikasniji igrač Reala, a junak je bio Llull koji je u 22 poena ugradio šut za tricu 5/6. Strijelce Oklahome predvodio je Victor Oladipo s 34 koša, turski centar Enes Kanter ubacio je 29 poena, dok je Russell Westbrook igrao nešto više od 22 minute i postigao 18 koševa.

Bivši Oladipov klub Orlando u prvoj je pripremnoj utakmici poražen od Memphisa sa 97-102, a za Magic su zaigrala dvojica hrvatskih reprezentativaca. Mario Hezonja je bio u početnoj petorci i za 22 minute postigao tri koša (šut 1/5), dok je odličnu rolu odigrao Damjan Rudež koji je ušao s klupe i za nešto manje od 18 minuta ubacio osam poena (šut 3/3, za tricu 2/2).

Košarkaši Phoenixa su svladali San Antonio s 91-86, a Dragan Bender je za 23 i pol minute ostao bez ubačaja (šut 0/4).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.