Sport

Obnova igrališta

Nacionalni projekt "Koš za Koš" obnavlja košarkaško igralište u Karlovcu

Nacionalni projekt

Europski tjedan sporta obilježava se ovog tjedna diljem Hrvatske. Nacionalni projekt Koš za Koš u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta obnavlja košarkaško igralište kod Gimnazije Karlovac, Rakovac 4, a koje će biti predano mladim košarkašima ovog petka, 16. rujna u 11 sati.

Nakon prvog obnovljenog igrališta u Zadru, i igralište u Karlovcu će doživjeti obnovu čime će bez sumnje uskoro opet postati okupljalište karlovačkih ljubitelja košarke. Upravo to je i jedan od ciljeva projekta Koš za Koš, koji će obnovom zapuštenih kvartovskih igrališta diljem Hrvatske pokušati vratiti košarku djeci te popularizirati sport koji je nekoć na hrvatskim igralištima bio neizbježan. Projekt Koš za Koš pokrenula je zadarska agencija S Event kako bi se popularizacijom košarke ponovno privukli mladi ovom sportu. Uz obnovu igrališta, projekt uključuje i druge mjere popularizacije košarke kao što su školske lige, sudjelovanje sudionika projekta na Zadar Basketball Tournamentu (ZDBT), nagrađivanje najboljih pojedinaca, organizacija stručnih i motivacijskih interaktivnih predavanja u školama i na fakultetima.

Iako je košarka tokom godina Hrvatima dala mnogo razloga za ponos i slavlje, ovaj sport je među našom djecom poprilično zaboravljen. Kvartovska igrališta, koja su nekoć odzvanjala zvukom košarkaških lopti i dječjeg smijeha, sada su zapuštena i zaboravljena. Takvo je i igralište u Karlovcu iako se nalazi u samom gradu, u neposrednoj blizini gimnazije Karlovac i dječjeg vrtića. Igralište će obnovom dobiti nove košarkaške table i mreže gdje će uskoro nove ekipe haklera moći pokazati svoje umijeće s loptom.

Najbolji u kvartovskoj košarci imat će priliku sudjelovati i na ovogodišnjem Zadar Basketball Tournamentu (ZDBT), koji se od 22. do 25 rujna održava u dvorani Krešimira Ćosića na zadarskom Višnjiku. Turnir se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar - Kitarović. Uz ekipu KK Zadar, na turniru igraju zagrebačka KK Cedevita, sudionik ovogišnjeg Final 4 Eurolige Lokomotiv Kuban, podgorička KK Budućnost Voli. Treću godinu zaredom nastupaju i dvije turske momčadi, dobri znalci zadarske publike - Darussafaka Dogus te još jedan sudionik ovogodišnjeg Final 4 Eurolige - Fenerbahce.

Obnova igrališta u Karlovcu u sklopu je Europskog tjedna sporta, inicijative Europske komisije koja u razdoblju od 10. do 17. rujna potiče građane na aktivan život i bavljenje sportom. U nastavku Europskog tjedna sporta kroz ovaj nas tjedan očekuje vježbanje sa zaposlenicima u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta, u tvornici i školama. Veliko finale Europskog tjedna sporta 2016. održat se 17. rujna od 12 do 20 sati u Dubrovniku na plaži Banje cjelodnevnim prikazom aktivnosti i sportova na vod kao što su ronjenje, kayak, jedrenje, vaterpolo, plivanje, veslanje, picigin te sportovi na plaži, odbojka, nogotenis, yoga i druge aktivnosti prezentirat će se građanima tog dana. Svi sadržaji besplatni su za sve posjetitelje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.