Sport

Nogomet, Prijateljske utakmice

Prijateljske: Francuzi bolji od Italije, Španjolska od Belgije

Prijateljske: Francuzi bolji od Italije, Španjolska od Belgije

Reprezentativne stanke u najjačim ligama donijele su i nekoliko jakih prijateljskih utakmica. Španjolska je na gostovanju kod Belgije na stadionu King Baudouin slavila 2:0. Obje reprezentacije započele su tako novu eru s novim izbornicima uoči početka kvliafikacijskih ciklusa za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Julen Lopetegui je započeo u formaciji 4-3-3 (De Gea - Carvajal, Pique, Ramos, Alba - Alcantara, Busquets, Koke - Vitolo, Morata, Silva) što je Furiji odgovaralo iako je Morata izašao zbog ozljede već na polovici prvog poluvremena. Prve informacije govore kako se radi tek o jačem udarcu u lijevo bedro i Morata ne bi trebao izbivati s terena. Umjesto njega zaigrao je Diego Costa.

David Silva je u 34. zabio za vodstvo Španjolske, a isti je igrač i povisio na 2:0 iz penala u 62. minuti susreta.

Novi belgijski izbornik Roberto Martinez i njegov pomoćnik Thierry Henry izašli su na teren u psotavi 4-2-3-1 (Courtois - Meunier, Alderweireld, Vertonghen, Lukaku - Nainggolan, Witsel - Carrasco, De Bruyne, Hazard - Origi), no nije to najbolje izgledalo za Belgiju koja je tako u novu eru ušla s porazom. Martinez je čak dobio i porcije zvižduka na utakmici. Prvi put kada je vadio De Bruynea, a drugi put na kraju utakmice.

Nizozemska je na Philips stadionu u Eindhovenu poražena od Grčke 2:1. Wijnaldum je u 14. doveo domaćina u vodstvo, a izjednačio je Mitroglou u 29. minuti utakmice. Pobjedu gostima donio je Gianniotas u 74. minuti utakmice.

Portugal je pred svojim navijačima u Portu koji su došli pozdraviti svoje europske prvake i zaželjeti im sreću pre kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, svladao slabašni Gibraltar 5:0. Nani je zabio u 27. i 55., Cancelo u 73., na 4:0 povisio je Silva u 76., a peti gol dao je Pepe u 79. minuti utakmice.

Nešto kasnije započela je i najjača utakmica večeri u kojoj je Italija na stadionu Svetog Nikole u Bariju poražena od Francuske 3:1. Novi talijanski izbornik Giampiero Ventura nije previše mijenjao od Eura pa je tako zaigrao skoro isto kao i Conte u sustavu 3-5-2. Umjesto Bonuccija zaigrao je Astori. Spomenimo svakako i to kako je Donnarumma na početku drugog poluvremena stao na talijanski gol umjesto imenjaka Buffona te tako sa 17.5 godina postao najmlađi golman Italije u povijesti. Također je i najmlađi igrač u zadnjih 105 godine te treći u povijesti.

Francuski napad predvodili su Griezmann, Giroud i Martial iza kojih su bili Pogba, Kante i Matuidi, a u obrani Sidibe, Varane, Koscielny te Kurzawa. Na golu je bio Mandana. Za vodstvo Francuza pogodio je Martial u 17, a izjednačio je Pelle u 21. minuti. Za 2:1 Francuske pogodio je Giroud u 28. minuti nakon nove pogreške talijanske obrane kojoj je vidljivo nedostajao Bonucci, a za 3:1 zabio je Kurzawa u 81. minuti utakmice.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.