Sport

Nogomet

Vratar Milana dobio poziv u reprezentaciju i ušao u povijesti

Vratar Milana dobio poziv u reprezentaciju i ušao u povijesti

Vratar talijanskog nogometnog prvoligaša Milana Gianluigi Donnarumma (17) postao je najmlađi igrač koji je dobio poziv u talijansku reprezentaciju u posljednjih 105 godina.

Novi talijanski izbornik Giampiero Ventura uvrstio je vratara Milana na popis kandidata za prijateljsku utakmicu protiv Francuske i ogled protiv Izraela na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Donnarumma je sa 17 godina i šest mjeseci postao najmlađi igrač koji je dobio poziv u talijansku vrstu u posljednjih 105 godina. Mlađi od njega bili su tek Rodolfo Gavinelli sa 16 godina, tri mjeseca i osam dana, te Renzo De Vecchi sa 16 godina, tri mjeseca i 23 dana, a obojica su nastupila za reprezentaciju 1911. godine.

Donnarumma je već oborio jedan rekord. Prošle sezone je postao najmlađi igrač koji je ikada nastupio u Serie A sa 16 godina i osam mjeseci.

Dodajmo kako je legendarni vratar 'Azzurra' Gianluigi Buffon debitirao za reprezentaciju 1997. godine kada je imao 19 godina.

Prijateljski dvoboj između Italije i Francuske je 1. rujna u Bariju, a četiri dana kasnije 'Azzurri' će na gostovanju u Izraelu otvoriti kvalifikacije za World Cup u Rusiji.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.