Sport

Nogomet, Euro 2016

Conte: Svi su bili protiv mene

Conte: Svi su bili protiv mene

Porazom od Njemačke nakon lutrije jedanaesteraca u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Francuskoj, Antonio Conte oprostio se od klupe talijanske reprezentacije.

Idućih tjedan dana Conte će provesti na odmoru, a potom seli na 'otok' gdje će iduće sezone voditi engleskog velikana Chelsea.

Conte je 'Azzurre' preuzeo u kolovozu 2014. nakon što je Cesare Prandelli podnio nastavku i pod njegovim vodstvom Italija je u 25 susreta upisala 14 pobjeda, sedam neodlučenih rezultata i četiri poraza.

"U posljednje dvije godine svi su bili protiv mene, posebno mediji i klubovi. Uvijek sam morao ratovati premda sam uvijek radio za momčad, a ne za sebe. Jedina osoba koja je uvijek bila uz mene je predsjednik FIGC-a Carlo Tavecchio," kazao je Conte dodavši:

"Odluku o odlasku donio sam davno. Bilo je trenutaka kada sam mislio da ću se predomisliti, ali suočio sam se s nekoliko stvari koje nisam mogao ignorirati."

Conte smatra kako Italija ponovo ima sjajnu reprezentaciju koja ne mora strahovati za svoju budućnost,"

"Ne treba strahovati, Italija ima sjajnu budućnost. Reprezentacija funkcionira kao obitelj, jedino se nadam kako će u budućnosti imati više podrške," kazao je Conte.

Nakon kraćeg odmora 46-godišnji stručnjak okreće se novom izazovu i počinje novu misiju u redovima Chelsea.

"Bit će teško, Premijer liga je jaka, ali ja ne znam drugačije", poručio je bivši igrač i trener Juventusa, koji je vodio i Atalante, te Sienu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.