Sport

Nogomet, Euro 2016

Low: Znao sam da Italija ne može zabiti iz igre

Low: Znao sam da Italija ne može zabiti iz igre

Znao sam da nam Italija ne može zabiti gol iz igre, kazao je izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Low nakon što je njegova momčad boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila Italiju i izborila polufinale EURO-a u Francuskoj.

"Znali smo da će biti teško, no zaustavili smo najjače talijansko oružje, kontru i nismo imali sreće kada smo primili pogodak iz jedanaesterca u samoj završnici utakmice," kazao je njemački strateg.

Njemačka je pobjedom protiv Italije izborila deveto polufinale u povijesti europskih prvenstava, što je uvjerljivo najviše od svih reprezentacija. U dosadašnjih osam polufinalnih ogleda šest puta su stigli do finala, a tri puta i do naslova europskog prvaka. Međutim, aktualni svjetski prvaci europsku krunu čekaju već 20 godina, od slavlja protiv Češke na EP-u u Engleskoj 1996. godine. Njemačka vrsta je slavila i na EP-u 1980. godine, te 1972. godine, prvom europskom prvenstvu na kojem su nastupili.

"Bila je to taktički vrhunska utakmica. Italija ima snažnu momčad. I mi smo morali promijeniti taktiku za ovu utakmicu," dodao je Low kazavši kako su igrači sami dogovarali kako će pucati jedanaesterce.

"To je na njima. Brzo su našli prvu petoricu," dodao je. Međutim, čak trojica igrača nisu pogodila. Gianluigi Buffon obranio je udarac Thomasu Mulleru, Mesuz Ozil je uzdrmao vratnicu, a Bastain Schweinsteiger prebacio gol. Srećom, po Nijemce njihovi suparnici bili su još gori, neprecizni su bili Simone Zaza, Graziano Pelle, Leonardo Bonucci i Matteo Darmiano.

"Obično imamo dobre izvođače jedanaesteraca. No ovoga puta oni iskusniji su promašili, a oni mlađi su zabili. Sjajno je što su mladi i neiskusni igrači kao što su Kimmich i Hector na svom prvom, velikom natjecanju ostali toliko smireni i zabili," kazao je Low.

Njemačka će u polufinalu igrati protiv Francuske ili Islanda. No, jedno je sigurno neće biti Matsa Hummelsa zbog žutih kartona, a upitan je i nastup ozlijeđenih Maria Gomeza i Samija Khedire.

"Hummels neće igrati, to je sigurno. Vidjet ćemo kakva je situacija sa Khedirom i Gomezom. U svakom slučaju bit će teško," poručio je izbornik svjetskih prvaka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.