Sport

Nogomet, Euro 2016.

UEFA: HNS-u kazna od 100 tisuća eura i zabrana prodaje ulaznica huliganima!?

UEFA: HNS-u kazna od 100 tisuća eura i zabrana prodaje ulaznica huliganima!?

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je HNS  zbog bacanja baklji i topovskog udara na utakmici Češke i  Hrvatske novčanom kaznom u visini 100.000 eura i zabranom prodaje ulaznica za utakmice osobama koje se nalaze na popisu huligana, saznaje N1.

Zabrana prodaje ulaznica navijačima koji su i od strane HNS-a identificirani kao huligani ograničeno je do kraja Europskog prvenstva.

Podsjetimo, mala skupina hrvatskih navijača počela je bacati baklje na teren u 85. minuti utakmice, ostali dio publike burno je reagirao te je došlo do kratkotrajne tučnjave.

Utakmica je bila prekinuta sve dok se navijači nisu primirili, a UEFA je u optužnici, osim pirotehnike, nasilja na tribini i prekida utakmice, dodala i rasističko ponašanje.

Prema posljednjim informacijama, policija je identificirala 25 huligana koji su otputovali u Francusku na utakmicu sa Češkom te će biti uhićeni čim prijeđu granicu.

Ministar policije Vlaho Orepić u svom je obraćanju javnosti istaknuo kako je iste te navijače sa zabranom na stadion pustio direktor utakmice. I dok je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović za nerede optužila Orjunu, Orepić je konstatirao kako se ovdje radi isključivo o sukobu HNS-a i navijača koji ih ne podržavaju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.