Sport

Euro 2016

EURO 2016: Modrić i Mandžukić propustili trening

EURO 2016: Modrić i Mandžukić propustili trening

Hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mario Mandukić propustili su i drugi trening nakon utakmice protiv Češke i sve je izglednije kako će propustiti utakmicu posljednjeg kola u skupini D protiv Španjolske.

Izbornik Ante Čačić je još u subotu izjavio kako su Mandžukić i Modrić otišli su iz predostrožnosti na magnetsku rezonancu, poručivši kako se ne radi o težim ozljedama. Modrić ima istegnuće aduktora i sasvim je sigurno kako Čačić neće riskirati, već će Luku čuvati za osminu finala.

Hrvatska reprezentacija je sa četiri boda u prva dva kola korak do plasmana u osminu finala, a ukoliko bi Modrić zaigrao protiv 'furije' moglo bi doći do pogoršanja ozljede.

Situacija s Mandžukićem nije toliko ozbiljna, no postoji moućnost da ga izbornik Čačić ipak odmori napadača Juventuda za osminu finala.

Na posljednjem treningu uoči puta u Bordeaux izbornik Čačić je momčad podijelio u dvije skupine. Kako su nedostajali Modrić i Mandžukić među prvotimce je prebačen Ante Ćorić, no teško je vjerovati da će mladi Dinamov veznjak dobiti mjesto u prvom sastavu protiv Španjolske.

Međutim, u dosadašnje dvije utakmice se pokazalo da je Čačić ekipu koja na treninzima nije nosila markere poslao na teren. Je li to varka za španjolske novinare i 'špijune' pokazat će se uskoro.

Premda su 'vatreni' sa četiri boda korak do plasmana u osminu finala, porazom od Španjolske ugrozili bi drugu poziciju i tako kompromitirali dva odlična nastupa protiv Turske i Češke.

Hrvatska reprezentacija putuje u Bordeaux u ponedjeljak, a još nije poznato gdje će trenirati jer je travnjak stadiona Nouveau Stade de Bordeaux u lošem stanju pa ga organizatori žele sačuvati za utakmicu. Na stadionu neće trenirati niti aktualni svjetski prvaci Španjolci.

Dvoboj između Hrvatske i Španjolske na rasporedu je u utorak u 21 sati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.