Sport

Triatlon, TK Zadar

Zadarski triatlonci briljirali na kišnom Rabu!

Zadarski triatlonci briljirali na kišnom Rabu!

Nema odmora za zadarske triatlonce, sezona je u punom jeku, a nakon 3. Falkensteiner Punta Skala triatlona prošlog vikenda u nedjelju ostvarili odličan uspjeh na 8. Rapskom Triatlonu.

Ranojutarnji polazak i pljusak koji ih je dočekao nije ih omeo da stisnu zube i daju sve od sebe na vrlo brdovitoj i zahtjevnoj stazi, nalik piramide, s konstantnim spuštanjima i usponima po mokroj cesti.

U Sprint triatlonu (750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje bicikla i 5 kilometara trčanja), u ženskoj konkurenciji, u sveukupnom poretku Ana Miočić osvojila je izvrsno drugo mjesto, dok je u svojoj kategoriji Z40 bila prva (1:30.16).

- Svega je sedam dana iza mene od 3. Falkensteiner Punta Skala triatlona, gdje sam nastupila na srednje dugom triatlonu ( 1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21 kilometara trčanja) i vremena za odmor nije bilo. Noge su još uvijek teške, a staza zahtjevna, uz to nas je ometala i kiša. Inače više volim duge distance, ali moram priznati da sam izuzetno zadovoljna rezultatom, kazala je Ana Miočić.

Treće mjesto sveukupno, a prvo u kategoriji Z35 osvojila je Nives Šarić (1:37.50), dok je u ukupnom poretku četvrta, a u svojoj kategoriji Z20 bila prva Lucija Štrmelj ( 1:41.18). 

U muškoj konkurenciji, u ukupnom poretku drugi, a u svojoj kategoriji M35 prvi, bio je Ivan Gobin ( 1:10.12).

- Zadovoljan sam rezultatom. Staza je teška, jedna od najtežih u Hrvatskoj, uz to nam vremenski uvjeti nisu olakšavali, iako je more bilo odlično, rekao je Ivan Gobin.

U ukupnom poretku peti je bio Ivan Tuta, a u kategoriji M35 je osvojio drugo mjesto (1:16.42), dok je Vice Buljat bio osmi u ukupnom poretku, a prvi u kategoriji M30 (1:24.11).

U Supersprint triatlonu (375 metara plivanja, 10 kilometara vožnje bicikla i 2.5 kilometara trčanja) nastupila je Sara Ćoza koja je u kategoriji kadetkinja osvojila treće mjesto.

U Spint triatlonu sudjelovala je i zadarska štafeta u kojoj su nastupili Andrijana Kraljev, Antonia Miljanić i Ante Klanac i osvojili prvo mjesto (1:29.10).

Kad je riječ o najmlađim malim triatloncima, valja spomenuti značajni uspjeh Josipa Klanca koji je nastupio u Mini triatlonu i osvojio peto mjesto, dok su u Mini akvatlonu nastupili Luka Ivanović (2. mjesto), Mikula Miočić ( 3. mjesto), Mata Miočić (4. mjesto), Eva Gulan (7. mjesto) te Kata Ćurko (8.mjesto).

Svakako, iza triatlonaca su hvale vrijedni rezultati, ali odmora nema. Već idućeg vikenda, u nedjelju, ih čeka natjecanje na Brodarica Triatlonu, memorijalnoj triatlon utrci u spomen na Katarinu Madunić, a tjedan nakon ih čeka prvenstvo države na zagrebačkom Jarunu u Super sprint triatlonu.

U tijeku su i upisi u Triatlon klub Zadar, ali i period otvorenih vrata. Ukoliko ste zainteresirani da i vaše dijete bude mali triatlonac ili triatlonka, svakako ih posjetite. (ig)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.