Sport

Košarka, NBA doigravanje

NBA: Cleveland u konferencijskom finalu, Oklahoma City izjednačio

NBA: Cleveland u konferencijskom finalu, Oklahoma City izjednačio

Cleveland Cavaliers su sinoć osigurali nastup u finalu Istočne konferencije NBA nakon što su sa 100-99 pobijedili Atlanta Hawkse, dok je Oklahoma City Thunder izjednačila na 2-2 u seriji na četiri pobjede svladavši San Antonio Spurse sa 111-97.

Cleveland je do pobjede i do 4-0 u seriji došli zahvaljujući Kevinu Loveu koji je zabio 27 koševa, a LeBron James je pogodio šut 39.2 sekundi prije kraja. Love je zabio osam trica iz 15 pokušaja, a James i Kyle Irving su utakmicu završili sa 21 pogotkom svaki. James je također upisao devet asistencija, a Irving osam. Najbolji strijelac Hawksa bio je Dennis Schroder koji je zabio 21 koš. Paul Millsap je imao priliku za koš no to je bilo nakon zvuka sirene za kraja a ionako lopta nije ušla. Schroder je doveo Hawkse u vodstvo 97-96 minutu i pol prije kraja, onda je na Jamesu napravljena blokada pa je promašio šut. Schroderov sljedeći šut je također blokiran, a James je dobio proliku za šut kojeg je i pogodio za 100-97. Schroder je nakon toga također pogodio 34.4 sekundi prije kraja, a James je promašio tricu.

Oklahoma City Thunder je u četvrtoj utakmici izjednačio na 2-2 sa San Antonio Spursima nakon što su ih sinoć svladali sa 111-97. Do pobjede ih je predvodio Kevin Durant koji je zabio 41 koš,. Zaostajući četiri koša nakopn tri četvrtine, Thunder je nadigrao Spurse 34-16 u zadnjoj i tako promijenio rezultat. Oklahoma City je imala prednost od četiri koša prije nego je Durant pogodio četiri koša zaredom za vodstvo Thundera od 105-97 nešto više od dvije minute prije kraja. 

Durant je imao 14 pogodaka iz 25 pokušaja iz igre i pogodio je 10 od 13 slobodnih bacanja, Russell Westbrook je dodao 14 koševa, 15 asistencija i sedam skokova, a Steven Adams 16 uz 11 skokova. Tony Parker je bio najbolji u redovima Spursa sa 22 pogotka, Kawhi Leonard je ubacio 21 koš uz šest skokova, LaMarcus Aldridge 20 uz šest skokova.  Peta je utakmica na rasporedu u utorak i igra se u San Antoniju.

Rezultati doigravanja NBA: 
ISTOČNA KONFERENCIJA, POLUFINALE: 
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers          99-100
(Cleveland se sa 4-0 plasirao u konferencijsko finale)

ZAPADNA KONFERENCIJA, POLUFINALE:
Oklahoma City Thunders - San Antonio Spurs  111-97
(momčadi su izjednačene na 2-2)

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.