Sport

Nogomet, Primera

Primera: Atletico ispao iz utrke za naslov

Primera: Atletico ispao iz utrke za naslov

U nedjelju u pretposljednjem, 37. kolu nogometnog prvenstva Španjolske od troje kandidata za naslov Barcelona i madridski Real upisali su očekivane pobjede, dok je Atletico iznenađujuće poražen od budućeg drugoligaša Levantea i tako je izgubio prililu da u zadnjem kolu dođe do naslova.

Atletico zaostaje tri boda za Barcom, pa bi i u slučaju da se bodovno poravna u zadnjem kolu opet bio lošiji od katalonskog kluba jer ima gori međusobni omjer.

To znači da će naslov otići Barceloni ili Realu, koji zaostaje jedan bod. U posljednjem kolu Real i Barca gostuju, madridski klub kod Deportiva iz La Corune, a Barcelona u Granadi.

U nedjelju u gradskom derbiju Barcelona je "isprašila" Espanyol sa 5-0, a Ivan Rakitić igrao je do 73. minute. Dvostruki strijelac za Barcu bio je Luis Suarez (52, 61), a po jedan su dodali Messi (8), Rafinha (74) i Neymar (83)

Dva pogotka Cristiana Ronalda (26, 58) i jedan Karima Benzeme (42) donijeli su Realu pobjedu 3-2 protiv gostiju iz Valencije. Mateo Kovačić igrao je od 65. minute za Real, dok Luka Modrić nije bio u sastavu. Modrić ima lagano istegnuće mišića, a trener Zinedine Zidane nije želio ništa riskirati.

Atletico je u gostima kod Levantea poveo već u 2. minuti golom Fernanda Torresa. No, uslijedio je neočekivani preokret, u 30. je poravnao Victor, a pobjedu Levanteu donio je Giuseppe Rossi u 90. minuti.

Getafe i Sporting iz Gijóna, koji se bore za opstanak, odigrali su 1-1, a hrvatski veznjak Alen Halilović igrao je do 68. minute za Sporting.

Napadač Malage Duje Čop, koji je u prošlom kolu upisao dva gola i asistenciju, ove nedjelje je gostovao kod Celte. Momčad iz Viga je slavila 1-0, a Čop je u 80 minuta na terenu tek jednom bio u prilici, ali je njegov pokušaj u 42. minuti bio neprecizan.

Eibar je protiv Betisa remizirao 1-1, a Josip Radošević je igrao do 61. minute.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.