Sport

Košarka, A-1 liga za prvaka

Ante Nazor: Pristup mora biti pravo od samog početka

Ante Nazor: Pristup mora biti pravo od samog početka

Split u ovom trenutku ima i veću širinu od nas

Košarkaši Zadra večeras će s početkom u 19 sati u 11. kolu A-1 Lige za prvaka na Višnjiku ugostiti momčad Splita. Iako je u prvom dijelu prvenstva Zadar relativno uvjerljivo došao do pobjede na Gripama (78-90), trener Zadra Ante Nazor ne očekuje lagan posao.

- Očekuje nas teška utakmica, kao i svaka u ovoj ligi. Možda je prošla u  Šibeniku rezultatski izgledala lagano, kao i ona sa Splitom na Gripama, ali to nisu lake utakmice. Moramo se striktno držati našeg taktičkog plana, kojega smo postavili u ponedjeljak i utorak. A ni to nije toliko bitno, koliko je bitno da nam  pristup bude pravi i da se od samog početka iskažemo voljom, željom i  agresivnošću, te da ključeve utakmice uzmemo u naše ruke - ističe Nazor.

Split je u prvih deset kola prikupio pobjedu manje od Zadra, s tim da vrijedi napomenuti da je u gostima pobijedio Kvarnera i Cibonu, što treba shvatiti kao dodatno upozorenje...

- Split u ovom trenutku ima i veću širinu od nas. Moramo biti spremni  na minimalan utrošak energije, a da pružimo maksimum na terenu, a to nije baš lako. U prošlom kolu poraženi su od Cibone, ali su tada oni odmah na početku utakmice pali, te da je presudila individualna kvaliteta Cibone, koja je nametnula svoj stil igre, pogodila vanjske šuteve i dobila srce reketa sa Žižićem. Taj rezultat nije imao  veze s rotacijom igrača, nego prvenstveno sa kvalitetom startne petorke  jedne i druge momčadi - smatra trener Zadra.

Nazor će i ovaj put imati na raspolaganju desetoricu igrača, jer do kraja Lige za prvaka ne može računati na ozlijeđenog Marka Ramljaka. Bit će vrlo zanimljivo pratiti mogu li Šibenik i(li) Gorica pomrsiti račune Zadrovim konkurentima u  borbi za treće mjesto Kvarneru i Zagrebu, dok će u derbiju 11. kola igrati Cibona i Cedevita. (až)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti