Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Lazio uvjerljiv kod Palerma

Serie A: Lazio uvjerljiv kod Palerma

U susretu 32. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je na gostovanju pobijedio Palermo 3-0 gurnuvši domaćine korak bliže padu u Seriju B.

Golove za rimski sastav zabili su Miroslav Klose (10, 15) i Felipe Anderon (72). Za Palermo je cijeli susret odigrao Mato Jajalo, dok Josip Posavec nije ulazio u igru.

U ranije odigranim susretima sve pobjede su izborili domaćini. Napoli je bez većeg stresa porazio 'fenjeraša' Veronu 3-0, Empoli je iznenadio Fiorentinu 2-0, Sampdorija je porazila Udinese 2-0, dok je Torino slavio protiv Atalante 2-1.

Napoli je do pobjede stigao golovima Manola Gabbiadinija (33), Lorenza Insignea (45-11m) i Josea Callejona (70). Domaćinu je put do pobjede olakšalo isključenje gostujućeg braniča Samuela Souprayena u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Za Napoli je od 87. minuti igrao Ivan Strinić, dok je Ante Rebić igrao za Veronu do 72. minute.

Fiorentina je produbila krizu izgubivši na gostovanju kod Empolija 0-2. Bio je to već šesti susret u nizu u kojem 'viole' nisu slavile. Golove za Empoli zabili su Manuel Pucciarelli (41) i Piotr Zielinski (88). Nikola Kalinić je odigrao cijeli susret za goste, dok Milan Badelj nije ulazio u igru.

Sampdorija je dohvatila važne bodove u borbi za prvoligaški spas pobijedivši Udinese 2-0 golovima Pabla Armera (58-ag) i Fernanda (85). Stipe Perica i Andrij Balić nisu nastupili za goste.

Na ljestvici vodi Juventus sa 76 bodova, Napoli je drugi sa šest bodova manje, a treća je Roma sa 63 boda.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.