Sport

Tenis

Pobjede Mektića i Lučić-Baroni, poraz Škugora

Pobjede Mektića i Lučić-Baroni, poraz Škugora

Na ATP turnira u Marakešu u ponedjeljak su nastupila dvojica hrvatskih tenisača, Franko Škugor je poražen u 1. kolu, dok je Nikola Mektić slavio protiv Marokanca Rede El Amranija sa 7-5, 6-3 nakon sat i 50 minuta igre.

Na početku meča domaći tenisač iznenadio je Mektića, oduzevši mu servis te je došao do vodstva 3-0. Ipak, Mektić se je pribrao, uspio je vratiti izgubljeni servis, a sa još jednim "breakom" osvojio je prvi set. Hrvatski tenisač imao je čak 13 prilika za "break" u prvom setu.

U drugom odlučujućim se pokazao peti gem, kada je Mektić oduzeo servis protivniku za vodstvo 3-2. Do kraja meča hrvatski igrač je napravio još jedan "break" i plasirao se u drugo kolo. Tamo ga čeka pobjednik susreta između Rumunja Radua Albota i Španjolca Nicolasa Almagra.

Franko Škugor izgubio je dvoboj 1. kola turnira u Marakešu od španjolskog veterana Alberta Montanesa sa 4-6, 4-6 nakon sat i pol igre.

Na turniru u Marakešu nastupa i Borna Ćorić, koji je kao treći nositelj slobodan u 1. kolu, a u drugom čeka boljeg iz ogleda između Talijana Simonea Bolellija i Japanca Tara Daniela.

Hrvatski tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u 2. kolo jakog WTA turnira u Charlestonu pobijedivši u ponedjeljak Kineskinju Shuai Peng sa 6-2, 6-1 za sat i 10 minuta igre. U sljedećem kolu Lučić-Baroni ide na pobjednicu susreta između 12. nositelijce Australke Darije Gavrilove i Zarine Diyas iz Kazahstana.

Na turniru u Charlestonu nastupit će i 18-godišnja Ana Konjuh, koja u prvom kolu igra protiv Bugarke Sesil Karatančeve. Bit će to njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvom, 2014. u Istanbulu, slavila je Konjuh.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.