Sport

Nogomet, Primera

Realu "Clasico", dobre partije Rakitića i Modrića

Realu

U derbiju 31. kola nogometnog prvenstva Španjolske madridski Real je u subotu na Camp Nou svladao Barcelonu sa 2-1, a Ivan Rakitić i Luka Modrić pružili su dobre partije.

U "El Clasicu" Rakitić je za Barcu igrao do 74. minute, a Modrić je odigrao cijeli susret za Real, dok je Mateo Kovačić ostao u Madridu.

Prvu priliku na utakmici imala je Barca u 10. minuti, ali Luis Suarez ju je upropastio. Devet minuta kasnije Rakitić je pokušao sa vrha kaznenog prostora, lopta je išla u sami kut, ali vratar Navas uspio je sačuvati mrežu.

Najbolja priliku za Real u prvom poluvremenu imao je Benzema u 43. minuti. Carvajal je dobro ubacio, a Benzema sa osam metara iz voleja je pogodio 20. red tribina.

Barca opet prva prijeti u nastavku, u 55. minuti Lionel Messi je sa 18 metara pokušao lobati vratara Reala, ali Navas odlično reagira. Ipak, u 56. minuti Rakitić je izveo korner, a Gerard Piqué glavom pogađa za vodstvo Barcelone 1-0.

Real je vrlo brzo poravnao, u 62. minuti Karim Benzema odličnim volejem pogađa za 1-1. Akciju su zakuhali Modrić i Marcelo. Real je nakon toga sve opasniji, pa u 82. minuti Cristiano Ronaldo pogađa vratnicu.

No, minutu kasnije Real ostaje sa igračem manje, jer je stoper Sergio Ramos dobio drugi žuti karton. Ipak, u 85. minuti Cristiano Ronaldo na asistenciju Garetha Balea pogađa za pobjedu Reala 2-1.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.