Sport

Suđenje zbog zavođenja djeteta

Adam Johnson osuđen na šest godina zatvora

Adam Johnson osuđen na šest godina zatvora

Engleski nogometaš Adam Johnson (28) osuđen je na šest godina zatvora zbog seksualnog čina sa 15-godišnjom djevojčicom.

Sada već bivši napadač Sunderlanda je tijekom suđenja priznao da je poljubio djevojku u automobilu koncem siječnja prošle godine, te da joj je slao poruke, ali je sud utvrdio kako se dogodilo i više od toga. Osuđen je za zavođenje djeteta, te ljubljenje i neprimjereno diranje maloljetnice. Ipak, nije kriv za spolni odnos za koji je također optužen.

"Zloupotrijebio si povjerenje mlade djevojke i nisi se primjereno ponašao. Sve je to tvoja krivnja," poručio mu je sudac.

Johnson, koji je tijekom karijere upisao i 12 nastupa za englesku reprezentaciju, je počeo kontaktirati sa 15-godišnjom djevojkom oko novogodišnje noći 2015. godine. U tjednima koji su uslijedili razmijenili su stotine poruka, a djevojka se zaljubila u njega. Postali su prijatelji na Facebooku, a počeli su se dopisivati i na Whatsappu.

Nakon nekog vremena Johnson je pristao na sastanak kako bi joj se potpisao na dres. Tijekom drugog sastanka je došlo je do 'seksualnog čina'.

Vodstvo Sunderlanda je Johnsonu uručilo otkaz kada je priveden, a ostavila ga je i zaručnica Stacey Flounders s kojom ima 13-mjesečnu kćer Aylu.

Nogometaš je karijeru započeo u Middlesbroughu, igrao je i za Leeds United, te Watford, nakon čega je 2010. godine prešao u Manchester City. Od 2012. je bio član Sunderlanda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.