Sport

Nogomet, prijateljske utakmice

Hrvatska u Osijeku porazila Izrael golovima Interova dvojca

Hrvatska u Osijeku porazila Izrael golovima Interova dvojca

Ozljeda Srne

U prvom pripremnom susretu uoči Europskog prvenstva u Francuskoj, hrvatska nogometna reprezentacija je Osijeku pred 15,000 gledatelja pobijedila Izrael 2-0 (2-0).

Golove za 'vatrene' zabili su Ivan Perišić (4) i Marcelo Brozović (34).

Bila je to četvrta utakmica 'vatrenih' pod vodstvom Ante Čačića i četvrta pobjeda uz ukupnu razliku pogodaka 9-1. Hrvatska je s Čačićem na klupi dobila i Bugarsku (3-0), Maltu (1-0), te Rusiju (3-1).

Bio je to ujedno i jubilarni deseti nastup Hrvatske u Osijeku gdje nikada nije poražena (osam pobjeda, dva remija), ali i već deveta međusobna utakmica Hrvatske i Izraela, čime su se Izraelci pridružili Slovencima na vrhu popisa najčešćih suparnika Hrvatske nakon osamostaljenja.

Hrvatska je do osme pobjede uz jedan remi u međusobnim susretima stigla razigranom i brzom igrom u prvom dijelu i daleko slabijom predstavom u nastavku.

'Vatreni' su sjajno ušli u utakmicu i u prvih pola sata zabili su dva gola na krilima 'Interove veze'. Za 1-0 je zabio Ivan Perišić u četvrtoj minuti na asistenciju klupskog suigrača Marcela Brozovića, a Brozović je u 34. minuti zabio za 2-0. Kod drugog gola Kalinić je lijepo uposlio Mandžukića koji iz okreta pogađa vratnicu, a na odbijenu loptu stigao je Interov veznjak i sigurno pogodio.

Nažalost, u 40. minuti je stradao kapetan Darijo Srna kojem je izraelski stoper Gershon neoprezno uklizao nakon čega je Srna na nosilima iznesen s terena. Prema prvim vijestima branič Šahtara ipak nije teže stradao.

U drugom dijelu Hrvatska je promijenila formaciju iz 3-5-2 u 4-4-2. Uslijedio je niz izmjena s obje strane, pa je ritam igre pao. U nastavku su najbolju priliku imali gosti, no Lovre Kalonić je u 70. minuti odlično reagirao na Cohenov udarac. Najbliže golu Hrvatska je bila u 87. minuti kada je Kovačić pucao pored gola.

Utakmicu između Hrvatske i Izraela s tribina stadiona Gradski vrt pratio je i hrvatski premijer Tihomir Orešković u društvu ministra znanosti, obrazovanja i športa Predraga Šustara i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera. Time je nakon dugo godina hrvatski premijer uživo pratio nogometnu reprezentaciju.

Hrvatsku u subotu očekuje još jedna provjera, ogled protiv Mađarske u Budimpešti.

'Vatreni' će na EURO-u u Francuskoj igrati u skupini D protiv Turske (12. lipnja, Pariz), Češke (17. lipnja St Etienne) i Španjolske (21. lipnja Bordeaux).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.