Sport

Tenis

Porazi Konjuh i Vekić, pobjeda Dodiga

Porazi Konjuh i Vekić, pobjeda Dodiga

Hrvatske tenisačice Donna Vekić i Ana Konjuh poražene su u četvrtfinalu WTA challengera u teksaškom San Antoniju, dok se Ivan Dodig probio u četvrtfinale ATP challengera u Irvingu.

Ana Konjuh nije uspjela proći u polufinale 125 tisuća dolara WTA Challengera na tvrdoj podlozi San Antonija. Izgubila je s 4-6, 6-4, 2-6 od Njemice Anna-Lene Friedsam, 61. igračice svijeta, koja je Dubrovkinji uzvratila za poraz u njihovu jedinom dosadašnjem dvoboju prije tri godine na ITF turniru u Contrexevilleu.

Istu sudbinu doživjela je i Donna Vekić koja je po drugi puta u samo sedam dana poražena od Bugarke Cvetane Pironkove. U prošli četvrtak u 1. kolu Indian Wellsa Pironkova je slavila s 6-2, 7-5, a u San Antoniju je Osječanka prošla puno gore - bilo je 6-2, 6-1 za Bugarku.

Za razliku od naših djevojaka, pobjedu je upisao Ivan Dodig koji je u osmini finala ATP challengera u teksaškom Irvingu slavio protiv osmog nositelja Ukrajinca Ilje Marčenka s 6-3, 1-6, 6-3. Bio je to čak peti međusobni dvoboj Dodiga i Marčenka, 71. igrača svijeta, a Međugorac sada vodi s 3-2.

Za polufinale će se boriti s boljim iz dvoboja Argentinca Diega Schwartzmana i Luksemburžanina Gillesa Müllera.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.