Sport

HNK Hajduk

Carrillo: Hajduk je najbolji klub u Hrvatskoj

Carrillo: Hajduk je najbolji klub u Hrvatskoj

Predsjednik Hajduka Ivan Kos na početku se obraćanja medijima zahvalio bivšem treneru Marijanu Pušniku i najavio zaokret

"Hajduk je za mene najbolji klub u Hrvatskoj", rekao je 48-godišnji Španjolac Joan Carrillo na svojoj prvoj konferenciji za medije u ulozi prvog trenera splitskog kluba, održanoj u ponedjeljak u Bijelom salonu stadiona Poljud. 

Predsjednik Hajduka Ivan Kos na početku se obraćanja medijima zahvalio bivšem treneru Marijanu Pušniku i najavio zaokret prema novim pobjedama s novim trenerom. Sportski direktor Hajduka Mario Branco istaknuo je kako je Carrillo bio kandidat da već u ljetnom prijelaznom roku preuzme Hajduk, ali je izbor pao na slovenskog stručnjaka.

"Ne žalim što smo izabrali Pušnika. Nikada ne žalim zbog svojih odluka", rekao je Branco te istaknuo kako je Carrillo bez postavljanja ikakvih uvjeta spremno preuzeo vođenje momčadi.

"Mogao je tražiti da preuzme klupu po završetku jesenskog dijela, ali nije želio čekati. Neće vas impresionirati svojim engleskim ili na konferencijama za medije, ali će vas impresionirati igrama", dodao je Branco.

Carrillo je u svom prvom obraćanju predstavnicima hrvatskih medija biranim riječima govorio o Hajduku.

"To je klub bogate europske povijesti. Za mene je Hajduk najbolji klub u Hrvatskoj. Mislim da je ovo odlična prilika za mene. Znam koji su klupski ciljevi, upoznat sam s klupskim vrijednostima. Znam koliko su važni i navijači, koliko je važna Torcida. Došao sam pomoći", rekao je Carrillo.

Španjolac je dobro upoznat sa stanjem u momčadi i s igračkim kadrom koji mu je na raspolaganju.

"Znam da ova momčad ima kvalitetu. Znam Kalinića, Stipicu, Vlašića, Jeffersona, Memollu, Ohanzu, Futacsa, Ercega, Tudora... Znam sve igrače. Gledao sam četrdesetak utakmica Hajduka", odgovorio je Carrillo na novinarski upit te najavio da će uvesti određene promjene u igri, već od subotnje utakmice u Vinkovcima protiv Cibalije, gdje će debitirati u ulozi trenera Hajduka.

"Moramo unaprijediti mnoge stvari, ali ne odmah. Ne želim razmišljati o prošlosti, već samo o sadašnjosti i budućnosti. Igrači moraju prihvatiti moje ideje. Ova momčad ima kvalitetu i talent. Volim raditi s mladim igračima", istaknuo je Katalonac koji je s Hajdukom dogovorio suradnju do kraja tekuće sezone, uz mogućnost produženja ugovora za još jednu sezonu.

Do kraja jesenskog dijela natjecanja ostala su još dva kola, subotnje gostovanje u Vinkovcima i derbi protiv Dinama 17. prosinca na Poljudu.

"Svjestan sam težine utakmica, ali želim osvojiti svih šest bodova", zaključio je Carrillo koji je od vodstva kluba dobio naputak da eventualna osvježenja u momčadi tijekom zimskog prijelaznog roka prvenstveno potraži u drugoj momčadi i Hajdukovoj nogometnoj akademiji.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Stručni stožer prve momčadi pod Carrillovim vodstvom bit će osvježen s dva nova trenera, od kojih će jedan biti i prevoditelj na hrvatski. 


Reci što misliš!