Sport

Skijaški kup

Za Natka Zrnčić-Dima završena sezona

Za Natka Zrnčić-Dima završena sezona
Igor Kralj/PIXSELL

Zrnčić-Dim je ozlijedio oba koljena prošlu srijedu pri padu na prvom treningu spusta u francuskom Val d'Isereu te je u Zagrebu pregledan kod službenih liječnika Hrvatskog skijaškog saveza

Hrvatski skijaški reprezentativac Natko Zrnčić-Dim morat će propustiti cijelu sezonu, nakon što mu je dijagnosticirano i već sanirano puknuće prednjeg križnog u lijevom koljenu, objavio je Hrvatski skijaški savez.

Zrnčić-Dim je ozlijedio oba koljena prošlu srijedu pri padu na prvom treningu spusta u francuskom Val d'Isereu te je u Zagrebu pregledan kod službenih liječnika Hrvatskog skijaškog saveza dr. Igora Borića i dr. Miroslava Hašpla.

U ponedjeljak je podvrgnut dodatnom artroskopskom pregledu lijevog koljena kod dr. Hašpla u Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion u Krapinskim toplicama, gdje je ustanovljeno da je Natku prednji križni ligament u potpunosti puknuo, što nije odmah utvrđeno pregledom magnetnom rezonancom.

Zrnčić-Dimu je odmah napravljen zahvat rekonstrukcije prednjeg križnog ligamenta.

Natko će po izlasku iz bolnice započeti s rehabilitacijom u Termama Selce kod dr. Vlaste Brozičević, a naknadno će biti odlučeno o daljnjem tijeku rehabilitacije.
 
Nažalost, za hrvatskog reprezentativca je ova skijaška sezona završena, a povratak na snijeg se očekuje u svibnju sljedeće godine, kad će Natko započeti s pripremama za novu sezonu u kojoj ga očekuje nastup na Zimskim olimpijskim igrama u korejskom Pyeongchangu.


Reci što misliš!