Sport

Rukomet EP

EP: Hrvatice izgubile od olimpijskih prvakinja Ruskinja

EP: Hrvatice izgubile od olimpijskih prvakinja Ruskinja
Photo: Zsolt Halmagyi

Iako smo se nadali iznenađenju, pomlađena hrvatska reprezentacija nije to uspjela protiv favoriziranih Ruskinja

Hrvatske rukometašice u ponedjeljak su u 1. kolu skupine D Europskog prvenstva u Helsingborgu izgubile od olimpijskih prvakinja Ruskinja sa 26-32 (13-16).

Iako smo se nadali iznenađenju, pomlađena hrvatska reprezentacija nije to uspjela protiv favoriziranih Ruskinja.

U prvih deset minuta susreta ekipe su bile u egalu, a nakon toga Ruskinje drže prednost od gol ili dva razlike. U 22. minuti olimpijske prvakinje prvi puta odmiču na tri pogotka viška, a sa tom prednošću odlaze na odmor.

Nakon sedam i pol minuta nastavka Ruskinje su pobjegle na osam golova prednosti (23-15). Pomlađena hrvatska reprezentacija uspijeva se vratiti u utakmicu i deset minuta prije kraja dolazi na minus dva  (23-25). No, za potpuni preokret nije bilo snage i Ruskinje su zasluženo slavile na startu Europskog prvenstva. 

Kod Hrvatske najbolja je bila Andrea Penezić sa osam pogodaka, a Vesna Milanović-Litre zabila je šest. Ekipu Rusije predvodile su Bobrovnikova i Žilinskajte sa po šest golova.

U drugom susretu naše skupine večeras se sastaju Norveška i Rumunjska.

Tri najbolje reprezentacije plasirat će se u drugi krug EP-a. Hrvatska će drugu utakmicu igrati u srijedu protiv Norveške, a u zadnjem susretu u skupini, u petak, protivnik je Rumunjska.

HRVATSKA: Bešen, Razum; Nemaškalo 1, Posavec, Janković 2, Milanović-Litre 6, Čović 2, Debelić, Penezić 8, Bašić 2 (2), Marić 4, Mičijević 1, Krsnik, Blažević.

RUSIJA: Utkina, Kalinjina; Postnova 1, Dmitrijeva 2, Ana Sen 3, Vjakireva 5, Sudakova 2, Bobrovnikova 6, Samohina, Makejeva, Žilinskajte 6 (6), Sabirova 2, Kožokar 2, Malašenko, Skorobogatčenko 3.

SUCI: Andreu Marin, Ignacio Garcia (Španjolska)

SEDMERCI: Hrvatska 2-3, Rusija 6-6.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 18 minuta, Rusija 12 minuta.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Reci što misliš!