Sport

Premiership

Slavenu Biliću stiže u pomoć Rio Ferdinand

Slavenu Biliću stiže u pomoć Rio Ferdinand

Kako bi zaustavili seriju loših rezultata koje ove sezone bilježi West Ham, čelnici "Čekićara" ponudili su hrvatskom stručnjaku Slavenu Biliću pomoć

Ponudili su mu bivšeg engleskog reprezentativca Ria Ferdinanda (38) kao novog suradnika u stručnom stožeru. Ferdinand, koji je karijeru počeo u West Hamu, radio bi kao povremeni trener obrambeni igrača.

Ferdinand zbog unosnog ugovora s tv postajom BT Sport nije zainteresiran za stalni angažman, no spreman je pomoći klubu čiji je dres nosio četiri godine.

Prema vijestima koje stižu iz kluba suvlasnici David Sullivan i David Gold neće prisiljavati Bilića da angažira Ferdinanda i bivši hrvatski izbornik sam će odlučivati o Ferdinandovoj sudbini.

"Klub se ne želi miješati u Bilićevu autonomiju da sam organizira svoj stručni stožer i ne želi mu nikoga nametati," poručili su iz kluba koji su sličan potez povukao i dok je momčad vodio Sam Allardyce. Tada je West Ham imao problema s realizacijom, a u pomoć je uskočio Teddy Sheringham. 

West Ham se trenutačno nalazi na 17. mjestu sa samo jednim bodom više iznad zone ispadanja. U prvih 14 kola Bilićeva momčad primila je 29 golova, a više je primio samo 'fenjeraš' Swansea City.

"Osjećam odgovornost. Negdje smo zagubili intenzitet treninga. Osjećam ga samo povremeno i zato ga nemamo ni na utakmicama", rekao je Bilić o uzrocima kriznog stanja u West Hamu.

Duboka rezultatska kriza momčadi koja ne zna za pobjedu već pet kola nije mogla proći bez reakcije klupskog vodstva.

"Uvjeren sam da nećemo u ovoj poziciji za mjesec ili dva, a zasigurno nećemo biti tu u svibnju. Pozitivan sam, hrabar i optimist, ali vrijeme je da si otvoreno kažemo što nam je na duši, bez optužbi i upiranja prstom", izjavio je Bilić za klupski internetski portal.

Bilić je u West Ham stigao 2015. godine, gdje je zamijenio Sama Allardaycea, te već u prvoj sezoni ostvario sjajan rezultat. No, nova sezona mu je donijela mnogo više glavobolja nego što ih je očekivao.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Reci što misliš!