Sport

Nogomet, Liga prvaka

Šitum: Protiv Juventusa želimo izgledati kao ozbiljna ekipa

Šitum: Protiv Juventusa želimo izgledati kao ozbiljna ekipa

Mario Šitum, koji je od 2014. do 2016. godine proveo na posudbi u talijanskoj Speziji, smatra da Dinamo može odigrati dobro jer u posljednjoj utakmici više nema što za izgubiti

Trener zagrebačkog Dinama Ivajlo Petev rekao je uoči posljednje utakmice Lige prvaka protiv Juventusa kako se nada da će njegovi igrači dati sve od sebe i tako možda doći do prvog boda ove sezone u tom natjecanju dok je ofenzivni vezni nogometaš Mario Šitum istaknuo kako u srijedu žele izgledati ozbiljno.

"Ispustili smo do sada bodove u Ligi prvaka, ali bitno je da u svakoj utakmici pokažemo više sigurnosti, samopouzdanja i kvalitete. Nadamo se da ćemo sutra uspjeti", izjavio je Petev na novinskoj konferenciji u Torinu.  "Svjesni smo kakva je Juventus ekipa i kakva nas utakmica čeka. Vidjet ćemo do kuda smo stigli. Nadam se da ćemo dobro odigrati jer je sve u našim glavama. Svi su igrači zdravi, očekujem da daju sve od sebe, to je najbitnije za ekipu".

Mario Šitum, koji je od 2014. do 2016. godine proveo na posudbi u talijanskoj Speziji, smatra da Dinamo može odigrati dobro jer u posljednjoj utakmici više nema što za izgubiti a može puno dobiti eventualnim uspjehom. "Svi znamo tko je Juventus u nogometnom svijetu, velika su ekipa. Mi trebamo misliti na sebe, ovo nam je zadnja utakmica Lige prvaka ove sezone. Želimo izgledati kao ozbiljna ekipa, boriti se za naš dres do kraja. Isto tako želimo pokazati zajedništvo na terenu. Možemo biti opušteni, ali i pokazati svoje kvalitete", izjavio je.

"Prije godinu dana igrao sam u Serie B, a sad igram ovdje protiv velikog Juventusa. Puno me prijatelja zvalo, ovo je vrh svjetskog nogometa i svi sanjaju ovo", dodao je Šitum. "Mi ovo imamo priliku proživjeti i zato kažem da trebamo uživati u svakom trenutku. Svi koji su ovdje to su zalaganjem i ponašanjem sigurno zaslužili", dodao je.

U skupini H Juventus ima 11 bodova, Sevilla 10, Lyon 7 dok je Dinamo bez bodova.


Reci što misliš!