Sport

EP za žene

Nakon poraza od Rusije rukometašice na još težem ispitu

Nakon poraza od Rusije rukometašice na još težem ispitu

Nakon uvodnog poraza od Rusije pred hrvatski je rukometašicama još teži zadatak na Europskom prvenstvu u Švedskoj. Gubitak bodova od olimpijskih prvakinja je zaboravljena priča i sve se snage usmjerene na Norvešku, koja je branitelj naslova i svjetski prvak

Izbornik Goran Mrđen smatra da bi angažman njegovih igračica u ogledu s Norveškom trebao biti bolji ako žele napraviti nešto više nego u prvoj utakmici.

"Pokazale su i jučer protiv Rumunjske da su stvarno trkački dominatne, da mogu igrati i u mraku i da se dobro poznaju. Moramo se zabijemo ili ne gol vraćati u obranu. To stalno ponavljam da ako i zabiješ gol uvijek ti netko smeta, prvo igračica, a onda i vratarka. Da si bi se vratio natrag tu ti nitko ne smeta, nama rupa ni dolina već se samo moraš vratiti natrag", poručio je Mrđen.

Igračica Ekaterina Nemaškalo upozorila je na dobre strane protivnica.

"Poznate su po polukontri i kontri i to moramo spriječiti, moramo se vraćati u obranu i ‘bacati na glavu‘. Moramo igrati do zadnjeg atoma snage poglavito u napadu i pokušati ih nadmudriti", rekla je Nemaškalo.

Ogled s Norveškom je sutra od 20 i 45.
 


Reci što misliš!