Sport

mlade vaterpolske nade

Lovre Zelić i Vice Donat Magaš: Uživamo u svakom treningu i utakmici

Lovre Zelić i Vice Donat Magaš: Uživamo u svakom treningu i utakmici

Plejadi darovitih zadarskih mladih vaterpolista svakako pripadaju i Lovre Zelić te Vice Donat Magaš. Iako su ispred njih tek oni najbolji dani već sada su svojim nastupima skrenuli pozornost na sebe te su važne karike u igri trenera Gorana Jovančevića

O svojim počecima kažu.

Lovre: „Vaterpolo sam počeo trenirati prije 8 godina u 3. razredu osnovne škole i to igrom slučaja. Prvo je to bilo samo iz zabave ali ubrzo je preraslo u veliku ljubav“.

Vice Donat: „Počeo sam trenirati u 9. mjesecu 2009., odmah mi se svidjelo. Drago mi je da sam ostao u tom sportu koji je meni najbolji. Ja sam iz Posedarja i već 7. godina putujem na trening. S vaterpolom živi i cijela moja obitelj koja ulaže veliki trud da bih ja ostvario svoj san. Oni su mi najveća podrška bez koje ne bih bio tu gdje jesam i zato im se zahvaljujem“.

Zadovoljni su dečki i igrama Zadra u dosadašnje djelu Regionalne lige, iako uvijek može bolje.

Lovre: „Sve je ovo za nas novo, daleko smo najmlađa momčad u ligi ali eto stigli smo i do prve pobjede. Pokazali smo i dokazali i sebi da možemo igrati sa svima. Vjerujem da ćemo u drugom djelu biti još bolji. Samim tim što smo ušli u regionalnu ligu napravili smo veliki korak za nas, nadam se da će to iskustvo biti naša odskočna daska za daljnje uspjehe“.

Vice Donat: „Mislim da smo napravili veliki korak igrajući ovu ligu jer smo sad okusili kako je to igrati pravi vaterpolo i gdje se nalazimo. Ovo nam je prava škola za ono što nas tek očekuje“.

Atmosfera u momčadi.

Lovre: „Što se toga tiče, mislim da bi svatko tu poželio igrati. Vlada red, rad i disciplina. Atmosfera je uvijek pozitivna, jako smo složni kako u bazenu tako i izvan njega“.

Vice Donat: „Ekipa ne može biti bolja i da je nema moralo bi ju se izmisliti. Uživamo u svakom treningu, putovanju, utakmici“.

Reprezentacija.

Lovre: „U reprezentaciji do sada nisam bio, konkurencija je velika ali uz veliki rad, trud i želju ništa nije neostvarivo“.

Vice Donat: „Nikada nisam bio u reprezentaciji ali to mi je najveći cilj ovog treniranja. Nema veće časti za sportaša nego predstavljati svoju državu u sportu kojim se baviš“.

Igrač ili više njih čija im se igra posebno sviđa.

Lovre: „S obzirom da sam ljevak i da igram istu poziciju kao  Maro Joković u njemu vidim svoj uzor“.

Vice Donat: „Idol mi je Sandro Sukno i s ponosom nosim njegov broj“.

Želja.

Lovre: „Želja mi je baviti se vaterpolom i u daljnjoj budućnosti te postići velike rezultate kao pojedinac i sa svojim klubom. Vjerujem da možemo daleko dospjeti“.

Vice Donat: „Ostati u vaterpolu i pokušati napraviti što bolju karijeru. Također, volio bih sa Zadrom ostavriti nešto veliko“.

I na kraju smo se dotakli navijača.

Lovre: „Navijači su nam uvijek velika podrška ,lijepo je igrati pred punim tribinama a zauzvrat se nadam da ćemo im pružiti dobar vaterpolo“.

Vice Donat: „Mislim da imamo najbolje, najglasnije i najbrojnije navijače u ligi i stvarno sam im zahvalan na tome. Puno nam znači njihovo navijanje i pozivam ih da i dalje dolaze u velikom broju. Mi ćemo biti sve bolji, u to sam uvjeren“.


Reci što misliš!