Sport

Nogomet, Liga prvaka

Poznato osam klubova za osminu finala LP, Dinamo se večeras oprašta od elite

Poznato osam klubova za osminu finala LP, Dinamo se večeras oprašta od elite

Poznato je osam kluba koji će nastaviti natjecanje u osmini finala nogometne Lige prvaka

Arsenal je prvi u skupini A u kojoj je na gostovanju svladao Basel na njihovom stadionu s 4-1. S drugog mjesta dalje će PSG nakon 2-2 protiv Ludogoretsa.

Napoli i Benfica plasirali su se također dalje. Talijanski je sastav svladao Portugalce na njihovom stadionu 2-1, dok je u drugom susretu Dynamo u Kievu potopio Bešiktaš 6-0.

U skupini C Barcelona je bez problema prošla dalje, a sinoć je svladala Borussiju Moenchengladbach s 4-0. Drugi je Manchester City koji je remizirao s Celticom 1-1.

Unatoč porazu od 1-0 protiv drugog Bayerna Atletico Madrid je prvi, a u drugoj utakmici PSV i Rostov završili su bez golova.

Večeras se igraju susreti u skupinama od E do H u kojoj će se nogometaši Dinama oprostiti od europskih nadmetanja za ovu sezonu. U posljednjem kolu Lige prvaka Modri gostuju u Torinu kod Juventusa koje će predvoditi naš Mario Mandžukić. Trener Ivaylo Petev, nakon što njegovi igrači nisu osvojili ni boda, a nisu postigli nijedan zgoditak nema velikih iluzija ali se želi da se njegovi izabranici dostojanstveno oproste od nogometne elite.

Juventus je prevelika ekipa, a mi možemo samo dobiti nešto od ove utakmice. Nadam se da će svi koji budu u prvih 11 da će odigrati dobro sa željom i htijenjem. Borit ćemo se za svaku loptu i siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu“, poručio je Petev.

Mario Šitum je igrao u drugoj talijanskoj ligi i ovu utakmicu u dresu Dinama doživljava kao privilegiju.

Ovo je vrh svjetskog nogometa i ovakvu utakmicu svi jednostavno sanjaju. Mi koji ovo možemo proživjeti moramo uživati u svakom trenutku. Svi igrači koji su ovdje došli zaslužili su to svojim zalaganjem i ponašanjem i to je to“, zaključio je Šitum.

U drugoj utakmici ove skupine Sevilla dočekuje Lyon.
 


Reci što misliš!