Sport

Košarka, A1 Liga

Zadrani razbili Goricu, Jurica ostavio najbolji dojam

Zadrani razbili Goricu, Jurica ostavio najbolji dojam
Facebook / KK Zadar Official

Pred malobrojnom publikom u Krešinom domu košarkaši Zadra slavili su s uvjerljivih 97-53 protiv Gorice. Gotovo polovicu susreta teret su nosili oni najmlađi igrači u sastavu Nevena Plantaka te su uspješno položili ispit. Utakmica je započela minutom šutnje za nedavno preminulog oca moderne zadarske košarke, Izidora Maršana

Zadrani su utakmicu otvorili točno onako kako je trener Plantak od njih i tražio, jakom obranom po cijelom terenu. Iz takve obrane protiv ipak slabijeg protivnika, otvarali su se putevi prema njihovom košu, pa je Zadar nakon 5 i pol minuta igre imao prednost od čak 18-0, a svi članovi prve petorke upisali su se u strijelce.

Petrović i Mašić prekinuli su napadački post gostiju te su tijekom prvih 10 minuta ukupno iskombinirali 8 koševa. Međutim ni Zadrani nisu posustajali, a kao nagrada je stigla trica Brzoja s 10 metara, iz okreta, o table i sa zvukom sirene za 30-8 nakon odigrane prve dionice.

Pomalo mučni prizor vidjeli smo odmah na početku druge četvrtine. Naime, Prgomet je nenamjerno podmetnuo leđa pod Vraneša koji je bio u skoku, a zadarski je krilni centar doživio bolni pad pritom ozlijedivši leđa i vrat. Vraneš je igru napustio šepajući uz pljesak podrške malobrojne publike.

Vraneš se više nije vraćao u igru, no suigrači su itekako dobro nadomjestili njegov izostanak. Posebno se to odnosi na Marka Juricu koji je tijekom druge dionice postigao čak 15 koševa (tri trice!) od čega 9 uzastopnih na samom kraju pa je upravo njegovim koševima Zadar ostvario prednost 51-18 na koncu prvog poluvremena

Upravo je Jurica s 15 koševa predvodio strijelce Zadra u prvom dijelu, dok su kod gostiju svega po 6 koševa postigli Mašić i Petrović.

U drugoj polovici susreta Neven Plantak je malo eksperimentirao sa sastavom, no rezultat nije nimalo patio zbog toga. Dapače, zadarska je prednost i dalje rasla iz minute u minutu, a oni najmlađi iznijeli su velik dio tereta.

Tako su dojmljive role ostvarili Jelenković, Tomas, Špaleta i Vrkić, a Juricu ovdje nećemo ubrajati jer on već u kontinuitetu dobiva značajniju minutažu koju koristi na najbolji mogući način. Bila je to ujedno i jedna od rijetkih prilika da Vladović, Marinković, Mazalin i Barać dobiju prijeko potreban odmor jer upravo su oni u velikom broju utakmica igrali i preko 30 minuta.

Sve u svemu, zadarski su mladići položili ispit te su na kraju iznijeli i više nego uvjerljivu pobjedu s rezultatom 97-53. Podsjetimo, ista je ova Gorica lani nanijela Zadru bolan poraz u Krešinom domu tricom Mašića s istekom vremena, što ovako uvjerljivoj pobjedi daje dodatnu težinu.

Zadrane je u večerašnjoj pobjedi predvodio sjajni Marko Jurica s 22 koša. Marinković je postigao 14, a Jelenković i Krajina po 11. Kod gostiju su i na kraju susreta najbolji bili Petrović i Mašić s po 14 koševa.

Svakako je dobra vijest što su se nosioci zadarske igre konačno stigli odmoriti jer pred njima je zaista težak raspored, napose u ABA ligi jer nakon uzastopnih gostovanja kod Olimpije i FMP-a slijedi niz utakmica protiv momčadi iz samog vrha, Budućnosti, Crvene Zvezde i Cedevite.

KK Zadar - KK Gorica 97-53 (30-8, 21-10, 25-18, 21-17)

KK Zadar: Vladović 3, Vraneš 4, Jelenković 11, Krajina 11, Jurica 22, Špaleta 6, Brzoja 3, Marinković 14, Tomas 5, Barać 6, Vrkić 3, Mazalin 9.

KK Gorica: Hrkač, Tomić 2, Petrović 14, Jelenek 2, Mašić 14, Vrbica 8, Gudić 2, Cvjetičanin, Ušić 6, Osolnik 2, Prgomet 3, Turić.


Reci što misliš!