Sport

Nogomet

Japanska Kashima u četvrtfinalu klupskog SP-a

Japanska Kashima u četvrtfinalu klupskog SP-a
kickoff

Prvak Oceanije je poveo u 50. minuti golom Koreanca Kim Dae Wooka, no Kashima je do kraja susreta uspjela okrenuti rezultat

Nogometaši japanskog prvoligaša Kashime Antlers izborili su plasman u četvrtfinale klupskog svjetskog prvenstva u Japanu pobijedivši novozelandski Auckland City 2-1.

Prvak Oceanije je poveo u 50. minuti golom Koreanca Kim Dae Wooka, no Kashima je do kraja susreta uspjela okrenuti rezultat. U 67. minuti je izjednačio Shuhei Akasaki, a pobjedu japanskom sastavu donio je Mu Kanazaki u 88. minuti.

Hrvatski nogometaš Mario Bilen koji je preselio na Novi Zeland prije tri godine, nije ulazio u igru. Bilen je bivši stoper Cibalije, Slaven Belupa i Zadra.

Predsjednik Auckland City je Ivan Vuksich, sin hrvatskih emigranata, a u vodstvu najpoznatijeg novozelandskog kluba još su dvojica Novozelanđanina hrvatskog podrijetla Mitch Herceg i Stephen Vuksich.

Kashima će u četvrtfinalu 11. prosinca igrati protiv afričkog prvaka Mamelodi Sundownsa iz Južne Afrike, a pobjednik tog dvoboja u polufinalu, 14. prosinca će igrati protiv prvaka Južne Amerike kolumbijskog Atletico Nacionala.

U drugom četvrtfinalnom susretu 11. prosinca sastaju se meksička America i azijski prvak Jeonbuk Hyundai Motors. Bolji iz tog susreta 15. prosinca u polufinalu će igrati protiv europskog prvaka Real Madrida.

Finale je 18. prosinca u Yokohami.


Reci što misliš!