Sport

Nogomet, Europska liga

Europska liga: Pobjeda Uniteda u Ukrajini

Europska liga: Pobjeda Uniteda u Ukrajini

Nogometaši Manchester Uniteda u Odesi su pobijedili Zorju 2-0 potvrdivši prolaz u drugi krug natjecanja Europske lige

"Crveni vragovi" su stigli do pobjede golovima Henrika Mhitarjana (48) i Zlatana Ibrahimovića (89).

U drugom susretu iz A skupine Fenerbahče je u Rotterdamu pobijedio Feyenoord 1-0 osvojivši prvu poziciju. Pogodak odluke zabio je Moussa Sow u 22. minuti.

U skupini C Anderlecht i St Etienne su osigurali prolaz i prije zadnjeg kola, a u dvoboju u Bruxellesu odlučili su o prvom mjestu. Anderlecht je imao dva boda više, a nakon prvog poluvremena i dva pogotka prednosti. Međutim, Francuzi su odigrali sjajno drugo poluvrijeme i s tri gola okrenuli su rezultat i izborili pobjedu. Čak su i promašili jedan kazneni udarac.

Domaćin je poveo golovima Alexandrua Chipciua (21) i Nicole Stanciua (31), no u nastavku za St Etienne su zabili Alexander Soderlund (62, 67) i Kevin Monnet-Paquet (74), dok je Henri Saivet promašio jedanaesterac u 54. minuti.

Dva gola je ispustila i bečka Austrija na gostovanju kod Viktorije Plzen. Austrijanci su imali i igrača više od 19. minute, no izgubili su 2-3 i oprostili se od Europe. Gosti su vodili 2-0 golovima Raphaela Holzhausera (19) i Lukasa Rotullera (40). Smanjio je Tomaš Horava (44), a u nastavku je češkom sastavu prvu pobjedu u skupini donio dvostruki strijelac Michal Duriš (72, 84).

U drugom susretu Astra Giurgi i Roma su odigrali bez golova. Na koncu je Roma osvojila prvo mjesto u skupini sa 12 bodova, a Rumunji su drugi s osam bodova.

U skupini B APOEL i Olympiakos su i prije zadnjeg kola izborili prolaz, a u međusobnom susretu u Nikoziji odlučili su o pobjedniku skupine. Domaćin je slavio 2-0 golovima Manuela da Coste (19-ag) i Igora De Camarga (83).


Reci što misliš!