Sport

Nogomet, Europska liga

EL: Salzburg se oprostio pobjedom, pogodak Radoševića

EL: Salzburg se oprostio pobjedom, pogodak Radoševića
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski veznjak je zabio gol u sudačkoj nadoknadi za 2-0

U susretu posljednjeg kola I skupine Europske lige RB Salzburg je pobijedio Schalke 2-0, a drugi pogodak za austrijski sastav zabio je Josip Radošević.

Hrvatski veznjak je zabio gol u sudačkoj nadoknadi za 2-0. Salzburg je u vodstvo doveo Xaver Schlager u 22. minuti. Radošević je odigrao cijeli susret, baš kao i Duje Ćaleta-Car.

Utakmica nije imala rezultatsku važnost jer je Schalke i prije ove utakmice osigurao prvo mjesto, dok su Austrijanci bili bez izgleda za plasman u drugi krug.

U drugom susretu Nica je pobijedila Krasnodar 2-1. Gosti su poveli golom Smolova u 52. minuti, no 10 minuta kasnije Krasnodar je ostao s igračem manje nakon što je isključen Granqvist koji je pritom skrivio kazneni udarac. Jedanaesterac je iskoristio Bosetti. U 78. minuti Nica je zabila za 2-1, a strijelac je bio Le Marchand.

Schalke je osvojio prvo mjesto sa 15 bodova, Krasnodar je drugi sa 7, koliko ima i RB Salzburg, ali je slabiji u međusobnom skoru, a posljednja je Nica sa šest bodova.

Za iznenađenje večeri pobrinuo se Hapoel Be'er Sheva koji je na gostovanju kod Southamptona odigrao 1-1 i time zbog boljeg međusobnog skora prošao dalje. Gosti su poveli u 79. minuti golom Buzagla, a izjednačio je Van Dijk u sudačkoj nadoknadi.

U drugom susretu iz skupine K Inter je pobijedio prašku Spartu 2-1 no talijanski velikan je i prije zadnjeg kola ispao. Oba gola zabio je Eder (23, 90). Strijelac za Spartu bio je Maraček u 54. minuti, a Dočkal je 10 minuta kasnije promašio kazneni udarac.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je u drugom poluvremenu, dok Marcelo Brozović nije nastupio.

Česi su osvojili prvo mjesto sa 12 bodova, a drugu pozicija je pripala Hapoelu s osam bodova, koliko ima i Southampton. Inter je ostao na začelju sa šest bodova.


Reci što misliš!