Sport

ATP ljestvica

Marin Čilić: Cilj mi je ulazak među pet najboljih

Čilić je dva puta bio pobjednik turnira u Chennaiju, 2009. i 2010. godine, a ovo će mu biti prvi dolazak na taj turnir nakon 2012. godine kada je izgubio u četvrtfinalu

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić 2016. godinu završio je kao šesti igrač svijeta, što mu je najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri, a uoči početka nove sezone, koju će započeti u indijskom Chennaiju, izjavio je kako mu je u 2017. godini cilj ulazak u društvo pet najboljih na svijetu kao i osvajanje još jednoga "grand slam" turnira nakon trijumfa na US Openu 2014. 

Čilić je dva puta bio pobjednik turnira u Chennaiju, 2009. i 2010. godine, a ovo će mu biti prvi dolazak na taj turnir nakon 2012. godine kada je izgubio u četvrtfinalu.

"Vraćam se u Chennai gdje sam već nekoliko puta imao sjajne nastupe tako da očekujem da ću još jednom dobro otvoriti sezonu. Nakon toga slijedi Australian Open gdje također volim igrati jer u Melbourneu ima dosta Hrvata i uvijek imam dobru podršku. U novu sezonu ulazim s velikim motivom i samopouzdanjem jer sam jako dobro odigrao drugi dio prošle sezone i stigao do renkinga karijere. Naravno da je cilj nastaviti u tom smjeru i stići među prvih pet", najavio je Čilić.

Ova je godina ipak završila razočaravajućim porazom u finalu Davis Cupa od Argentine u Zagrebu. Čilić je pri vodstvu Hrvatske od 2-1 u dvoboju protiv Juana Marina Del Potra u kojemu je pobjedom mogao Hrvatskoj osigurati naslov poveo sa 2-0 u setovima, no na kraju je Argentinac uspio preokrenuti dvoboj, da bi na kraju Federico Delbonis svladao Ivu Karlovića u odlučujućem petom susretu i donio slavlje Argentini.

Odmah nakon takvog raspleta pojavilo se pitanje daljnjeg Čilićevog nastupanja za reprezentaciju, a i gotovo mjesec dana kasnije naš prvi igrač nije želio dati izravni odgovor hoće li biti u sastavu u susretu 1. kola Svjetske skupine protiv Španjolske koji će se igrati u Osijeku od 3. do 5. veljače.

"Htio sam ostaviti više vremena sebi za odluku i zato što želim vidjeti kako ću se osjećati nakon Australije i koliko će me fizički iscrpiti ti turniri i putovanja. U situaciji kada želim ući među prvih pet i osvojiti još jedan 'grad slam' moram biti i psihički i fizički svjež tako da ću pokušati donijeti najbolju moguću odluku kako za sebe tako i za reprezentaciju. Kako sam to i prije spominjao, ja sam uz reprezentaciju od početka karijere i uvijek sam se odazivao pozivu u svim slučajevima kada sam bio zdrav", kazao je Čilić.


Reci što misliš!