Sport

Intervju

Subašić o Santiniju i reprezentaciji: Siguran sam da bi se nas trojica Zadrana radovali još jednome

Subašić o Santiniju i reprezentaciji: Siguran sam da bi se nas trojica Zadrana radovali još jednome
Igor Kralj/PIXSELL

O Santiniju mogu reći da je odličan igrač, vrhunski momak, pravi profesionalac, koji je sve što je napravio, napravio sam svojim radom. Kapa do poda za to

Godina za nama, godina je u kojoj je Danijel Subašić odradio svoje prvo veliko natjecanje na golu reprezentacije, ali i godina u kojoj je njegov Monaco napokon ponovno konkurentan i bori se za naslov prvaka, rame uz rame s Nicom i u zadnjih nekoliko godina nedodirljivim PSG-om.

Kako ste zadovoljni 2016.?

"Zadovoljan sam, bila je to dobra godina, uspješna..., ali znate kako se kaže: nikad nije toliko dobro da ne može biti i bolje. Pogotovo se to odnosi na nastup reprezentacije na Euru. Imali smo stvarno dobru momčad, dobru atmosferu u svlačionici, tako da su i očekivanja bila veća od ostvarenog rezultata. Pogotovo sada, s nekoliko mjeseci distance, mogu reći da smo izgledali jako dobro, da smo prošli bez problema prvi krug, ali i da opet nismo imali sreće u ždrijebu. Izvukli smo kasnijeg prvaka Portugal, a i njih smo držali u šakama do pred sam kraj utakmice. Ostaje veliki žal zbog ispadanja, no nadam se da će nam to iskustvo biti od pomoći na SP u Rusiji, gdje definitivno očkujemo korak naprijed."

Nedostaje li vam društvo Marija Pašalića?

"Lijepo je bilo dok smo bili skupa, uvijek bi malo popričali i družili se. Volio bih da je još tu, ali on ima svoj put i dobro gura. Evo uzeo je i trofej s Milanom. Želim mu sreću da pokaže ono što može. A to je, vjerujte mi, jako puno."

Ove sezone u Ligue 1 sjajno igra Ivan Santini. Je li on po vama kalibar igrača za hrvatsku reprezentaciju?

"O njemu mogu reći da je odličan igrač, vrhunski momak, pravi profesionalac, koji je sve što je napravio, napravio sam svojim radom. Kapa do poda za to. Mi smo i prijatelji, nakon međusobne utakmice skupa smo se vratili na praznike u Zadar jer smo i privatno dobri, tako da o njemu mogu govoriti samo najbolje. Što se tiče reprezentacije, siguran sam da bi se nas trojica Zadrana, Luka, Šime i ja radovali još jednome, ali nije na meni da o tome govorim."

Lovre Kalinić je potpisao za Gent, a njegov put neodoljivo podsjeća na vaš. Što bi savjetovali svom nasljedniku na golu Hajduka, ali i reprezentacije?

"Lovre je prerastao HNL i dobro je da je napravio korak naprijed, kako bi se nastavio razvijati, da bi jednom postao golman na najvišem nivou. Zna se gdje mu je mjesto, i ne samo njemu. Hrvatska nikad nije imala problem s vrhunskim golmanima, pa ga neće imati ni u budućnosti."

Dinamo je gurnuo Adriana Šempera na početku sezone u 'vatru' Lige prvaka protiv Juventusa, i to baš nije završilo dobro po mladog golmana. Je li bilo pametno gurnuti tako mladog momka u 'vatru' pored iskusnijeg Livakovića?

"Već dugo godina poznajem Livakovića, s kojim sam i jako dobar i ne bih želio da se moje riječi krivo protumače. On je branio i u drugoj i u prvoj ligi, skupio je dosta iskustva, i smatram da je zaslužio priliku. Uostalom, kad je stao na gol, to je i pokazao. Što se tiče Šempera, momak ima potencijal, mora raditi i stjecati iskustvo na golu. Dinamo i Hajduk su preveliki zalogaj za mladog momka od 18 godina. Treba ga dozirati, golman ne smije preskakati stepenice. Nakon juniora, trebao je braniti u Dinamu II, Lokomotivi... ići korak po korak, a ne da mu se na leđa stavlja preveliki pritisak."

Cijeli intervju s Danijelom Subašićem pročitajte na Goal.com


Reci što misliš!