Sport

Nogomet, Ligue 1

Subašićev Monaco preuzeo vrh ljestvice!

Subašićev Monaco preuzeo vrh ljestvice!
asmonaco.com

Nogometaši Monaca uvjerljivo su na gostovanju pobijedili Marseille 4-1 preuzevši vodstvo na ljestvici

Momčad iz Kneževine odigrala je još jednu sjajnu utakmicu protiv Marseillea. U prvom susretu ove sezone Monaco je na svom travnjaku slavio 4-0, a večeras na Velodromeu 4-1.

Golove za pobjednički sastav zabili su Thomas Lemar (15), Radamel Falcao (21) i Bernardo Silva (45, 56), dok je strijelac za domaćine bio Rolando (28).

Hrvatski reprezentativac Danijel Subašić odlično je branio za goste koji su ovom pobjedom preuzeli vrh Le Championnata.

U ranije odigranom susretu Caen je pobijedio Lyon 3-2, a junak utakmice bio je hrvatski nogometaš Ivan Santini koji je postigao dva pogotka za Caen.

Caen je stigao u vodstvo u 8. minuti, kad je Cornet poslao loptu u svoju mrežu. U 29. minuti Santini je postigao svoj prvi pogodak na utakmici realiziravši kazneni udarac za 2-0. Samo šest minuta poslije kazneni udarac dosuđen je i za Lyon, a precizan je bio Lacazette. Isti igrač zaslužan je što je gostujuća momčad do poluvremena stigla izjednačiti i to u 45. minuti.

U 61. minuti Caen je došao do pobjedničkog pogotka. Karamoh je ubacio s desne strane na visinu peterca, gdje se neometan našao Santini i glavom poslao loptu u mrežu. Bio je to 12. pogodak 27-godišnjeg Zadranina ove sezone u francuskom prvenstvu, koji je Caenu donio šestu pobjedu i bijeg iz opasne zone.

Na ljestvici vodi Monaco sa 45 bodova koliko ima i Nica na drugom mjestu, ali uz slabiju razliku pogodaka. Treći je PSG sa 42 boda, a Lyon je četvrti sa 34 boda.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Reci što misliš!