Sport

Košarka, NBA Liga

Bogdanović zabio osam, a Zubac četiri koša

Bogdanović zabio osam, a Zubac četiri koša
Twitter / ‏@BrooklynNets

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović zabio je osam koševa u domaćem porazu Brooklyn Netsa od Houston Rocketsa 112-137

Domaćin je tek u prvoj četvrtini držao rezultatski priključak, međutim preostale tri dionice su otišle na stranu Rocketsa za uvjerljivih +25.

Goste je do pobjede predvodio James Harden sa 22 koša, 11 asistencija i 11 skokova upisavši 12. 'triple-double' ove sezone.

"Harden nas je uništio. Nismo ga uspjeli zaustaviti. Nismo imali rješenje za njegovu igru," priznao je trener Netsa Kenny Atkinson nakon 32. poraza sezone uz samo osam pobjeda.

Dobru igru pružio je i Eric Gordon sa 24 koša, dok je Trevor Ariza dodao 23 koša pri čemu je zabio čak šest trica.

"Vjerujem kako možemo igrati još bolje. Moramo izvući pouke iz nekih naših pogrešaka," dodao je Harden.

Kod domaćina najefikasniji su bili Trevor Booker sa 18 koševa, Ronda Hollis-Jefferson sa 14 koševa i sedam skokova, te Randy Foye sa 13 koševa. Bogdanović je igrao 22 minute postigavši osam koševa uz šut 3-8 iz igre, te 1-2 s linije slobodnih bacanja. Upisao je i dva skoka i dvije izgubljene lopte.

Domaći poraz upisali su i Los Angeles Lakersi koji su u Staples Centru izgubili od Detroit Pistonsa 97-102. Lakersi su tri minute prije kraj susreta vodili 94-93, no do kraja susreta su zabili tek tri koša, a gosti devet za prvu pobjedu u Staples Centru nakon 2008. i 11 poraza u nizu.

Pobjeda je najviše obradovala vlasnika Pistonsa Toma Goresa koji je napokon dočekao slavlje u Los Angelesu, gradu u kojem živi. Gores je kupio Pistonse u lipnju 2011. godine i do sada nije imao prilike vidjeti pobjedu njegove momčadi u LA-u.

"Znam koga smo najviše obradovali. Napokon smo pobijedili u Los Angelesu. Vjerujem kako će gazda biti zadovoljan," kazao je sa smiješkom trener Pistonsa Stan Van Gundy. 

Pistonse su do pobjede predvodili Tobias Harris i Marcus Morris sa po 23 koša, dok je Andre Drummond dodao 15 koševa i 17 skokova. U domaćim redovima najefikasniji su bili Lou Williams sa 26 koševa i D'Angelo Russell sa 20 koševa i sedam skokova. Hrvatski košarkaš Ivica Zubac igrao je za Lakerse devet minuta postigavši četiri koša uz šut 2/4. Dodao je i pet skokova, te jednu asistenciju. 

Oklahoma City Thunder je na krilima sjajnog Russella Westbrooka pobijedila na gostovanju Sacramento Kingse 122-118.

Westbrook je zabio 36 koševa uz 11 skokova i 10 asistencija za 20. 'triple-double' ove sezone i 57. u karijeri. Nedostaju mu samo dva kako bi dostigao legendarnog Larryja Birda koji je peti na ljestvici svih vremena. Westbrook je usporeno ušao u utakmicu, no u drugom poluvremenu je bio sjajan upisavši 25 koševa, sedam skokova i četiri asistencije, pri čemu je 13 koševa zabio u posljednjoj dionici.

"Russell je u drugom poluvremenu bio fantastičan. Odigrao je čudesno," kazao je trener Thundera Billy Donovan.


Reci što misliš!