Sport

Tenis

Čilić: Znao sam da će biti teško

Čilić: Znao sam da će biti teško
Luke Hemer/Tennis Australia

"Znao sam da će biti teško jer je Jerzy Janowicz igrač koji sjajno servira i igra dosta agresivno", kazao je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nakon što je na startu Australian Opena pobijedio poljskog tenisača 4-6, 4-6, 6-2, 6-2, 6-3 nakon što je gubio 0-2 u setovima

Čilić je daleko teže nego što se očekivalo startao na prvom Grand Slam turniru sezone. Nakon dva seta plesao je na rubu poraza, no u nastavku meča pronašao je izgubljeni ritam i preokrenuo rezultat ostvarivši pobjedu nakon tri sata i četiri minute igre.

"Janowitz može biti jako opasan, pogotovo kada su brzu uvjeti kao u Melbourneu. Možda mi je to unijelo malo nesigurnosti na početku. Bio sam preoprezan, oklijevao sam i nisam dobro servirao," kazao je Čilić.

Čilić je poveo 2-1 uz rani break, no potom je dozvolio suparniku da naniže tri gema za vodstvo 4-2 i mirno privede set kraju. U drugom setu obojica su čvrsto držala servis do 4-4. Poljak je potom načinio break, a zatim odservirao za drugi set i ogromnu prednost. Srećom, Čilić se tada probudio i dobio iduća tri seta. U nastavku meča 26-godišnji Poljak je osvojio samo sedam gemova ostavši bez senzacije na otvaranju turnira.

"Osjetio sam da nisam bio maksimalno unutra s emocijama i motivacijom. Srećom sam dobio prvi break početkom trećeg seta i nakon toga sam igrao puno bolje i agresivnije. Kasnije sam bio puno čvršći i puno jači i agresivniji, ali nije se bilo lako vratiti nakon 0-2," priznao je prvi hrvatski reket koji je peti put u karijeri okrenuo 0-2 u setovima, a zanimljivo drugi put protiv Janowicza.

U dvoboju Davis Cupa 2014. godine poljski tenisač je u Varšavi vodio 2-0 u setovima, a na koncu je Čilić slavio 3-2. Bio je to ključni, treći bod za Hrvatsku koja je pobijedila 3-1. Čilić i Janowicz su igrali i 2012. u Parizu, a tada je slavio Poljak 2-0 u setovima. Čilić je na koncu sakupio 26 aseva i 67 winnera. Imao je i osam dvostrukih pogrešaka, te 29 neprisiljenih pogrešaka.

U idućem kolu Čilića očekuje britanski tenisač Daniel Evans koji je u prvom kolu bio bolji od Argentinca Facunda Bagnisa 7-6 (8), 6-3, 6-1.

"Nikada nisam igrao protiv Evansa. Imao je solidnu prošlu sezonu, talentiran je i može biti opasan. Međutim želim ući u meč kako sam danas završio, onda će biti lakše," poručio je sedmi tenisač svijeta.


Reci što misliš!