Sport

Zadranin iskreno progovorio o svemu

Santini: Nikada me nijedan izbornik nije kontaktirao ali uvijek se nadam pozivu u reprezentaciju

Santini: Nikada me nijedan izbornik nije kontaktirao ali uvijek se nadam pozivu u reprezentaciju
smcaen.fr

Znam da Hrvatska ima vrhunske napadače, da svi zabijaju u najvećim klubovima. Ali, uvijek ću se nadati pozivu u reprezentaciju. Nogomet sam kao klinac počeo trenirati baš iz tog razloga, kako bih jednom zaigrao za reprezentaciju

Ivan Santini nastavlja oduševljavati nogometnu javnost. Hrvatski napadač bio je s dva pogotka junak u pobjedi (3:2) Caena nad Lyonom u sklopu 20. kola francuske Ligue 1. Ivan Santini tako je stigao do svog desetog pogotka u dresu novoga kluba, pa na ljestvici strijelaca gleda u leđa samo Edinsonu Cavaniju, Alexandreu Lacazetteu i Falcau!

"Evo, osjećam se odlično, taman se vraćam kući s regeneracije poslije utakmice. Još sam malo umoran, a brzo se treba regenerirati, već nas u srijedu očekuje utakmica s Nantesom. Francuska liga je doista naporna, tako da ni nakon ova dva pogotka nema mjesta nikakvoj euforiji" javio se iz Caena za Goal Ivan Santini, pa nastavio:

"Dolazak u Caen je za mene bio pun pogodak. A priznajem, nije mi bilo lako napustiti Liege. Ondje mi se rodila kćer, imala je samo pet mjeseci kad smo se odlučili preseliti u Francusku. Sada je sve kako treba, mogu reći da mi se nigdje nije bilo tako lako aklimatizirati kao u Caenu."

To ste dokazujete i na terenu, jučer je pao Lyon.

"Teška, jako teška utakmica. Ali, i za nas vrlo bitni bodovi. Mi smo i dalje u grčevitoj borbi za ostanak u ligi, tako da nam svaka pobjeda jednako znači. Sada imamo 21 bod, računamo da nam za ostanak u eliti treba još barem šest pobjeda. Svi vjerujemo da bi nam 40-ak bodova bilo dovoljno za ostanak."

Ljestvice strijelaca izgleda sjajno; Cavani, Lacazette, Falcao, pa vi.

"Haha, stvarno izgleda, ali tu su još Plea i Gomis koji su zabili isto golova kao i ja. Ne brinite, puno sam toga prošao u nogometu, i dobroga i lošega, dovoljno sam iskusan pa neću poletjeti. Samo trebam nastaviti raditi, maksimalno se truditi na svakom treningu i svakoj utakmici, a onda će sve biti kako treba."

Kada ste dolazili u Caen, rekli ste kako biste bili zadovoljni s deset prvoligaških pogodaka, tu ste brojku dostigli na pola sezone.

"Svaki napadač želi zabijati, pogotovo kada dođete u novu sredinu, znate da slijedi novo dokazivanje. Nisam znao što me čeka u Caenu, ali sada sam prezadovoljan. Prvenstveno ovdje uživam s obitelji, a još me prate kvalitetne predstave. Svi su zadovoljni, pa moram biti i ja. Nemam nikakve brojke, samo želim nastaviti zabijati što više. Pa vidjeti dokle će me to dovesti."

Protiv koga vam je do sada bilo najteže igrati u Francuskoj?

"Ma PSG je priča za sebe, bez obzira na nekoliko slabijih rezultata u proteklom razdoblju. Oni su nas na domaćem travnjaku svladali 6:0, stvarno nismo imali nikakve šanse. Ma nismo im ni došli do gola! Bio je to klasični bunker, samo smo željeli primiti što manje. Tko me čuvao? Ma nitko, ja sam čuvao njihove braniče. Ne sjećam se kada sam toliko želio da neka utakmica završi kao ta protiv PSG-a, razbili su nas!"

Prepoznaju li vas navijači po gradu, zaustavljaju vas zbog 'selfieja'?

"Ma ne, nisam primjetio. Iskreno, mene vam ni nema u gradu. Imam doma malu kćer, svaki slobodan trenutak provodim u krugu obitelji. Ne izlazim, tek kada odem u dućan po neku nabavku. Ali, za sada nisam primjetio."

U nedavnom dvoboju protiv Metza imali ste bliske sukobe sa srpskim braničem Milanom Biševcom koji je poslije dvoboja ružno govorio o vama. Čak poručio kako ste 'najprljaviji' igrač s kojim se susreo u karijeri!

"Ma to mi je glupo i komentirati. Uglavnom, ništa mu ne zamjeram. Takve se stvari događaju u nogometu. Vjerojatno je bio nervozan jer su gubili, pa je izgubio kontrolu. Osobno bih uvijek pristao na takve stvari, neka me netko udari laktom, a da ja zabijem gol i mi pobijedimo. Uostalom, on je za svoj nesportski potez dobio šest utakmica kazne. Ali, ne zamjeram mu ništa."

I za kraj, malo o reprezentaciji.

"A što ja mogu pričati o tome, svjestan sam svega. Znam da Hrvatska ima vrhunske napadače, da svi zabijaju u najvećim klubovima. Ali, uvijek ću se nadati pozivu u reprezentaciju. Nogomet sam kao klinac počeo trenirati baš iz tog razloga, kako bih jednom zaigrao za reprezentaciju. Nisam čovjek koji će se inatiti ili nekome zamjerati, Hrvatskoj uvijek želim sve najbolje. Ja samo mogu nastaviti zabijati, pa se nadati da će jednom stići poziv i na koju adresu. Je li me koji izbornik ikada kontaktirao? Nije nikada" završio je Ivan Santini.

Goal.com/eZd


Reci što misliš!