Sport

rukomet, sp 2017.

SP: Hrvatska svladala Bjelorusiju i osigurala osminu finala

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u svom je trećem nastupu u skupini C na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj ostvarila treću pobjedu svladavši Bjelorusiju sa 31-25 (18-15).

Ovom pobjedom Hrvatska je i teoretski osigurala plasman u osminu finala dva kola prije kraja natjecanja po skupinama.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Luka Cindrić sa osam golova, pet je dodao Zlatko Horvat, a četiri Domagoj Duvnjak, dok su Artjom Karalek sa sedam te Denis Rutenka i Sergej Šilovič sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Bjelorusije.

Ranije u ponedjeljak u našoj skupini Mađarska je svladala Čile sa 34-29 (17-14). Do prvih bodova na SP-u Mađare je predvodio Iman Jamali sa sedam golova, po pet su dodali Adam Juhasz i Mate Lekai, dok su Erwin Feuchtmann s devet i Rodrigo Salinas sa šest pogodaka predvodili Čileance.

Treće kolo će u utorak zaključiti Njemačka i Saudijska Arabija.

Hrvatska je trenutačno na vrhu skupine sa šest bodova, druga je Njemačka s četiri boda i utakmicom manje, Mađarska, Bjelorusija i Čile imaju po dva boda ima, dok je Saudijska Arabija na dnu bez bodova.

Hrvatska će u 4. kolu u srijedu od 17.45 sati igrati protiv Njemačke u utakmici koja će praktički odlučivati o prvom mjestu u skupini.

HRVATSKA – BJELORUSIJA 31:25 (18:15)

HRVATSKA: Stevanović (8+0), Ivić (3+0); Mihić 2, Duvnjak 4, Stepančić 2, Gojun, Horvat 5, Kontrec 1, Božić-Pavletić 1, Mandalinić 3, Štrlek 3, Musa, Jotić, Mamić 2, Šebetić, Cindrić 8.  Izbornik: Željko Babić

BJELORUSIJA: Mackevič (9+0), Saldatenka (3+0); Brovka, Kuleš 2, Šinkel, Astrašapkin, Puhovski 2, Rutenka 5, Šilovič 5, Šumak, Jurinok 4, Baranov, Padšivalov, Karalek 7, Titov, Gajdučenko.


Reci što misliš!