Sport

rukomet, sp 2017.

Željko Babić: U pozitivnom smo nizu, stvari se razvijaju kako želimo

Željko Babić: U pozitivnom smo nizu, stvari se razvijaju kako želimo
HRS

Nakon treće pobjede u skupini C na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj nad Bjelorusijom izbornik Željko Babić ali i reprezentativci bili su zadovoljni. Iako su svi detektirali određene probleme u obrani istaknuli su važnost pobjede i plasmana u osminu finala.

“Čestitam igračima na dobrom pristupu i angažmanu. Dobro smo igrali, zanimljivo. U prvom dijelu smo bili nešto slabiji u obrani i udvajanju. U drugom smo igrali puno bolje u obrani, iskoristili greške Bjelorusa za odvajanje. Preokrenuli smo do kraja susret u svoju korist u zadnjih 15 minuta. U pobjedničkom smo nizu i to je dobro”, rekao je Babić i nastavio: “Danas je bilo teško. Osjećao sam da smo spori u prvom dijelu. Nismo imali obrane golmana da bi razvili našu igru. Prvo poluvrijeme je išlo kako su Bjelorusi htjeli. U drugom dijelu smo napravili određene promjene u igri i to nam je donijelo prednost. Stevanović je počeo braniti i uz dobrog Duvnjaka utakmica je krenula kako smo mi htjeli. Bila je dinamična i završili smo pobjedom. Dobro je da imamo tri pobjede i da lakše možemo ići na Čile. Stvari se razvijaju kako mi želimo.”

Najbolji strijelac Hrvatske s osam pogodaka Luka Cindrić istaknuo je kako utakmica baš i nije bila laka za igranje: Teška utakmica kao i što smo očekivali. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali malo više problema u obrani. U drugom dijelu smo zatvorili obranu, počeli su golmani braniti i iskoristili smo lake pogotke iz kontre i polukontre. Čestitao bi svojim suigračima na odličnoj borbi i zasluženoj pobjedi.”

Jedan od razloga za njegovih osam pogodaka u prvom dijelu susreta je i taktička zamisao s kojom se ušlo u ovu utakmicu: “Bazirali smo naše napade na igri jedan na jedan u sredini gdje smo otvarali moju igru jedan na jedan i šuteve izvana tako da mislim da smo to dobro iskoristili”, pojasnio je Cindrić.

Slično razmišljaju i Luka Stepančić te Marko Mamić koji su postigli po dva pogotka protiv Bjelorusije.

“Igrali smo dobro u napadu prvi dio, ali obrana nije bila kako treba. Nakon što smo zabili dva, tri uzastopna gola napokon smo se odvojili a onda pojačali u drugom dijelu. Nadam se dobrom odmoru sutra i dobroj pripremi za Čile”, rekao je Stepančić.

“Dobro smo otvorili utakmicu, čak smo i odigrali dobro prvo poluvrijeme i bilo je tri razlike. Očekivali smo tvrdu utakmicu i bilo je teško. Bjelorusija nije loš protivnik i ovo je bila za njih mogućnost da se spase na ovom Svjetskom prvenstvu. U drugom poluvremenu smo se na početku malo pogubili ali smo na kraju skupili glave i na kraju pobijedili”, prokomentirao je Mamić i okrenuo se utakmici protiv Čile u srijedu od 20:45: “Protiv Čilea se nećemo baš moći odmoriti. Igraju iznenađujuće dobro, nevjerojatno dobro igraju. Protiv svih protivnika su odigrali čvrstu utakmicu, čak su i pobijedili Bjelorusiju tako da očekujemo tvrdu utakmicu”, zaključio je Mamić.


Reci što misliš!