Sport

Košarkaški klub Zadar

Na Višnjiku predstavljeni Yannick Franke i Aleksandar Yanev Georgiev

Na Višnjiku predstavljeni Yannick Franke i Aleksandar Yanev Georgiev
Mate Krezić

Jutros su po prvi put pred zadarske medije stali Yannick Franke i Aleksandar Yanev Georgiev, najnovija pojačanja Košarkaškog kluba Zadar

Prilikom predstavljanja, sportski direktor Branko Skroče je napomenuo kako je iznimno sretan dolaskom dvoje prinova od kojih očekuje kako će upotpuniti rupe u rotaciji, pridonijeti kvaliteti treninga, i kao najvažnije donijeti traženi rezultat.

Yannick Franke nizozemski je reprezentativac koji je sezonu započeo u grčkom AEK-u no tamo nije upisao niti minute te sada jedva čeka konačno zaigrati natjecateljsku košarku:

- Igram na obje bekovske pozicije, ali ipak smatram da sam bolji kao bek-šuter. Međutim, spreman sam zaigrati sve što trener od mene zatraži. Odradio sam već trening s momčadi i mislim da ću se brzo uklopiti. Šteta što je ostao tek jedan dan do utakmice pa nemamo više vremena za prilagodbu - kazao je Nizozemac.

Aleksandar Yanev Georgiev sezonu je započeo makedonskom Kožuvu gdje je imao ugovor otvorenog tipa, odnosno mogao je klub napustiti bez odštete u slučaju atraktivne ponude:

- Čast mi je što sam dobio priliku zaigrati za Zadar jer upoznat sam s klubom i njegovom poviješću te navijačima koji će nam sigurno biti naš šesti igrač. O svemu sam popričao i sa svojim reprezentativnim suigračem Dejanom Ivanovom koji je također igrao u Zadru. Vidim da imamo mladu i talentiranu momčad kojoj ću nadam se pomoći svojim iskustvom - poručio je Georgiev.

Najnovija zadarska pojačanja možete pogledati u 'akciji' već sutra u 18 sati kada je na rasporedu susret Zadra i Kvarnera. Trener Plantak već je najavio kako obojicu namjerava odmah 'gurnuti u vatru'.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti