Sport

Hokej, KHL liga

KHL: Medveščakova uvjerljiva pobjeda nad Jugrom

KHL: Medveščakova uvjerljiva pobjeda nad Jugrom

Medveščak je po 18. put ove sezone osvojio sva tri boda te se sa 65 bodova nalazi na 11. mjestu Zapadne konferencije KHL-a

Hokejaši Medveščaka s uvjerljivih su 4-1 (2-0, 1-0, 1-1) svladali momčad Jugre pred 3600 gledatelja u Domu sportova, u svom 51. ovosezonskom nastupu u Kontinentalnoj hokejskoj ligi, čime su stigli na deset bodova zaostatka za finskim Jokeritom, osmoplasiranom momčadi u Zapadnoj konferenciji KHL-a.

Colby Genoway bio je strijelac oba pogotka u prvoj trećini. Prvi put je svladao gostujućeg vratara u 4. minuti, a po drugi put deset minuta poslije. U obje situacije Medveščak je imao igrača više na ledu. Kiril Voronjin je u 31. minuti povećao vodstvo Medveščaka na 3-0, a Jiri Smejkal je u 46. minuti pogodio za 4-0.

Sjajnu utakmicu odigrao je vratar 'medvjeda' Michael Garnett koji je svojim obranama spriječio gostujuće igrače da utakmicu učine rezultatski neizvjesnijom. Garnett je u svom 11. nastupu za Medveščak zaustavio čak 42 od 43 udarca Jugrinih hokejaša. Nešto više od jedne minute dijelilo je Garnetta od drugog 'shutouta' u dresu zagrebačke momčadi, kad ga je uspio svladati Pavel Valentenko za konačnih 4-1 u posljednjoj, desetoj utakmici najdužeg Medveščakovog domaćeg niza u KHL-u. 

Medveščak je po 18. put ove sezone osvojio sva tri boda te se sa 65 bodova nalazi na 11. mjestu Zapadne konferencije KHL-a sa deset bodova manje od finskog Jokerita koji se nalazi na osmom mjestu, posljednjem koje vodi u doigravanje.

Do kraja regularnog dijela sezone Medveščak će odigrati još devet utakmica, od toga pet u gostima, a četiri u Domu sportova. Prvi sljedeći dvoboj 'medvjedi' će voditi za dva dana u četvrtak, 19. siječnja, protiv Sjeverstalja u Čerepovcu (17 sati). 


Reci što misliš!