Sport

Košarka, A1 Liga

Zadar 'razbio' Kvarner, debitirali Georgiev i Franke

Zadar 'razbio' Kvarner, debitirali Georgiev i Franke
Twitter / @kkzadar

Košarkaši Zadra večeras su pred nešto više od 1000 gledatelja opravdali ulogu favorita i s rezultatom 101-64 nadigrali riječki Kvarner 2010. Zadarskoj su se publici u sasvim solidnom izdanju predstavili Georgiev i Franke, dok je glavnu riječ na terenu vodio Kovačević

Košarkaši Zadra kontrolirali su čitav tijek prve četvrtine, a da nije bilo iznimno motiviranog Pešuta s druge strane, njihovo bi vodstvo bilo i izraženije. Kovačević, Vladović, Krajina i Mazalin gostima su bili nezaustavljivi, dok Pešut bez prave pomoći suigrača nije mogao puno protiv domaćina. Ipak, pred sam kraj dionice približili su se gosti na samo 21-19, no Zadrani su to znali staloženo privesti kraju, a posebno je efektan bio ubačaj Mazalina za 27-19 s istekom vremena.

Odmah početkom druge četvrtine Zadar je preko Mazalina stigao do prve dvoznamenkaste prednosti 29-19, a nastavak je pripao Kovačeviću koji se svakako htio u dobrom svjetlu prikazati zadarskoj publici. Njegovim dvjema tricama kojima je dodao i tri slobodna bacanja Zadar je držao distancu, a kraj poluvremena je obilježio kapetan Bašić. Nakon sjajne solo akcije postigao je tricu sa zvukom sirene za 'okruglih' 20 koševa razlike 53-33.

Kod Zadra je nakon 20 minuta najbolji bio spomenuti Kovačević sa 16 koševa, dok je 8 postigao Krajina. Kod gostiju je s 9 koševa prednjačio Pešut, a 8 je dodao Vucić koji je na trenutke stvarao prave probleme zadarskoj unutarnjoj liniji snalažljivom igrom u reketu.

U trećoj dionici gosti su se potpuno 'raspali', a Barać i Mazalin uzeli su konce igre u svoje ruke. Upravo su njih dvojica uz malu pomoć Brzoje napravili seriju 10-0 kojom je Zadar stigao do velikih 77-43. Takvu je prednost domaćin bez poteškoća sačuvao do isteka 30. minute kada je rezultat glasio 81-47.

Kako to obično u ovakvim utakmicama biva, u posljednjoj smo dionici čekali odgovore na samo dva pitanja, s kolikom će razlikom Zadrani pobijediti, te hoće li do kraja utakmice 'prevaliti' stotku.

Novopridošli Georgiev tako je u posljednjoj dionici preuzeo stvari u svoje ruke te je tada postigao čak 12 koševa. Pogodio je među ostalim i tricu za 98-62 pred sam kraj utakmice, a lov na 100 poena dovršio je Franke. Konačnih 101-64 postavio je Bugarin s linije slobodnih bacanja.

U jednosmjernoj utakmici koju je Zadar kontrolirao od samog početka vrijedi istaknuti 18 koševa Maja Kovačevića, te sasvim korektne role novopridošlih igrača Georgieva i Frankea. Goste, koji u 40 minuta nisu postigli niti jednu tricu, predvodio je Zadranin Pešut sa 16 koševa. U svakom slučaju, odlično odrađena proba pred gostovanje kod Mega Leksa u ABA Ligi koje je na rasporedu u nedjelju.

KK Zadar - KK Kvarner 2010 101-64 (27-19, 26-14, 28-14, 20-17)

KK Zadar: Franke 6, Bašić 5, Vladović 5, Jelenković, Krajina 12, Georgiev 14, Brzoja 4, Marinković 10, Barać 12, Ramljak 2, Kovačević 18, Mazalin 13.

KK Kvarner 2010: Barnjak 7, Veljačić, Pešut 16, Butorac 8, Vucić 14, Antunović 4, Kučan, Vujičević 10, Miličević, Štimac 5.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Reci što misliš!

  Vezane vijesti