Sport

Talijanski nogometni kup

Lazio preko Jurićeve Geone do četvrtfinala

Lazio preko Jurićeve Geone do četvrtfinala
Instagram / SS Lazio

Nogometaši Lazija izborili su plasman u četvrtfinala talijanskog Kupa nakon što su u susretu osmine finala na Olimpicu pobijedili Genou 4-2

Lazio je imao 2-0 i neiskorišteni kazneni udarac, Genoa, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić je izjednačila, no domaćin je u posljednjih 20 minuta zabio još dva gola za prolaz u četvrtfinale gdje ga očekuje Inter.

Lazio je poveo u 20. minuti golom Filipa Đorđevića, a devet minuta kasnije Felipe Anderson je mogao povisiti na 2-0, no promašio je kazneni udarac. Ipak, u 31. minuti 'nebesko-plavi' dolaze do dva gola prednosti, a strijelac je bio Wesley Hoedt. Jurićeva momčad se probudila u posljednjih 15 minuta prvog dijela i uspjela je izjednačiti golovima Mauricia Pinille (40) i Gorana Pandeva /45). 

Međutim, domaćin je u nastavku bio bolji i s dva gola je riješio pitanje pobjednika. Strijelci su bili Sergej Milinković-Savić (70) i Ciro Immobile (75).

Bio je to peti uzastopni poraz Genoe, dok je Lazio upisao treću pobjedu u nizu. Hrvatski vratar Ivan Vargić je pobjedu rimskog sastava pratio s klupe za pričuve.

U prvom današnjem susretu nogometaši Cesene, koji se nalaze na 18. mjestu talijanske Serie B, slavili su sa 2-1 na gostovanju kod prvoligaša Sassuola.

Sassuolo je poveo u 4. minuti pogotkom Pellegrinija i držao prednost do 81. minute, kad je Ciano izjednačio iz jedanaesterca. Samo tri minute poslije Laribi je pogodio za konačnih 2-1 i prolaz u četvrtfinale.

Cesena je jedini drugoligaš koji se ugurao među četvrtfinaliste ovosezonskog izdanja talijanskog Kupa.

U posljednjem susretu osmine finala u četvrtak se sastaju Roma i Sampdoria.


Reci što misliš!