Sport

Rukomet, SP 2017

Babić nakon Čilea: Mladi igrači su ispunili tek jedan dio očekivanja

Babić nakon Čilea: Mladi igrači su ispunili tek jedan dio očekivanja
HRS

Visoku pobjedu upisali su rukometaši Hrvatske protiv Čilea u četvrtom susretu skupine C na Svjetskom prvenstvu. Razloga za zadovoljstvo je bilo puno, posebno s mladim igračima koji su iznijeli ovu utakmicu

- Mladi igrači su ispunili jedan dio očekivanja prema angažmanu. Međutim po pitanju taktike i određenih segmentata u igri oni moraju napredovati. Oni su danas većim dijelom igrali i pobijedili s dosta razlike i samim time olakšali glavnim igračima kojima je potreban odmor. Ja im čestitam, ispred njih je budućnost. Sve je planski, sve je ciljano i svi ti igrači koji su tu su budućnost hrvatskog rukometa. Dobro je da su mladi igrači igrali i osjetili što znači igrati na Svjetskom prvenstvu i da su se glavni igrači odmorili - rekao je izbornik Željko Babić.

Čile je apsolviran, a sada se reprezentacija i stručni stožer okreću susretu protiv Njemačke:

- Sada nas čeka nas Njemačka. Imam respekt prema Njemačkoj, sjajna momčad s odličnim trenerom. Imaju medalje iz Poljske i Rija tako da će biti jako zanimljivo i teško za obje reprezentacije, ali Hrvatska će dati sve od sebe da pobijedi. U jakom su usponu s izvrsnim golmanom i  jakom obranom 6-0 koja igra na blok. Sigurno je da će to biti jako teška utakmica za Hrvatsku, ali neće ni njima biti lako - zaključio je izbornik Babić.

Iako je sve izgledalo kao lakši trening, najbolji strijelac Lovro Mihić (8) istaknuo je kako nije bilo toliko jednostavno:

- Ne bih baš rekao da je ovo bio trening. Ovo je bila jedna utakmica u kojoj smo morali pokazati visoku motiviranost i karakter. Dobro smo trčali i mislim da je u obrani bilo dosta dobro. Glavni cilj koji smo imali je bio da se naših nekoliko glavnih igrača odmori da budu puni snage i spremni za utakmicu protiv Njemačke i mislim da smo u tome uspjeli. Sada se možemo mirno spremati za sljedeću utakmicu. Protiv Njemačke ćemo igrati ‘finale’ naše skupine. Adut im je obrana uz brzu kontru i polukontru s vrhunskim krilima tako da znamo što rade. Moramo se dobro pripremiti videoanalizom i dati sve od sebe.

Kapetan Domagoj Duvnjak danas nije ulazio, ali je zadovoljan onime što su njegovi mlađi suigrači pokazali:

- Dobro je sve danas izgledalo. Bitno je bilo da krenemo u utakmicu jako agresivno, s velikom željom i motivom a to su dečki i napravili i ja im čestitam. Nas trojica smo odmorili, a drugi su dobili šansu koju su super iskoristili - počeo je Duvnjak i nastavio o idućem susretu:

- Protiv Njemačke nas sigurno očekuje jedna teška utakmica, ali mi smo spremni. Oni igraju stvarno dobar rukomet. Prošle godine su osvojili Europsko prvenstvo, na Olimpijskim igrama su bili treći. Odlična ekipa koja je stvarno kompaktna u obrani. Igraju 6-0 obranu s brzim krilima i morat ćemo se dobro pripremiti. Sutra ćemo pogledati video i to je to, idemo jednostavno pobijediti tu utakmicu i u osminu finala.


Reci što misliš!